Vagyis mire szórjuk a kandírozott akácvirágot?
Például erre. Persze nem kötelező, mert anélkül is finom.
Az ízesítésnél még meg kell jegyeznem, hogy ami a citromos fehér csokinál is finomabb, az a lime-os fehér csoki. Csak itt jön megint annak a problematikája, hogy honnan szerezzek bio lime-ot? Félreértés ne essék, túl vagyok már néhány mojiton, és előttem is áll még egy pár, szóval annyira nem a saját felületkezelő viasz és gombaölőszer bevitelem aggaszt (hihetetlenül felelőtlen vagyok, de azt gondolom, hogy néha egy-egy lime belefér), de a miniatűrt egyszerűen nem tudjuk meggátolni abban, hogy meglehetősen nagy adagokat be ne pakoljon a házi készítésű fagyikból, ő meg még ne egyen ilyesmit. Szóval citrommal. Na nem mintha ez olyan rossz lenne…
A tojások sárgáját habverővel alaposan kikeverem a tejjel, és kis láng fölött, állandó kevergetés mellett sűrűre főzöm.
Hozzáreszelem a citrom héját (szerecsendió reszelőn lehet igazán finomra reszelni), és hozzáadom az apróra tördelt fehér csokit is a cukorral. Addig kevergetem, amíg a csoki teljesen elolvad.
Hozzáöntöm a tejszínt is, jól elkeverem, és hűtőbe teszem, hogy a fagyigépbe kerülés előtt teljesen lehűljön. Legjobb előző este elkészíteni.
A hideg masszát fagyigépben kifagyasztom.
Tálalásnál a kigombócozott adagokat megszórom kandírozott akácvirággal. Vagy nem.
Klassz a bögréd!
A fagyi is biztosan fincsi.
És a pipacsnak is örülök. Nem túl régen elmélkedtem, hogy évek óta nem láttam ezeket a kis virágokat, aztán néhány napra rá találkoztam néhánnyal. Megnyugodtam, hogy vannak még pipacsok.
Thrini, köszi! :)
Nemrég volt Debrecenben a Mihály napi vásár, ott szereztem.
Pipacs nálunk van hál’ istennek, volt is, meg lesz is még gyanítom, rengeteg. Ezek itt nőttek az udvaron, a kutyák meg, ki tudja miért, megkegyelmeztek nekik. (én meg gonosz módon nem :) )
óóó, ez nagyon nekem való!!
Örülök! :)))
2010. május 21., péntek