akácvirágos tej

2014. május 10, szombat | italok | Szerző: Herczeg Gabriella

Virágzik az akác, és nehéz már oly sok év után újat készíteni belőle, mivel a virágzás rövid, és annyi sok kedvenc akácos finomság készült már, amiből ismétlést követel a család. Az akácvirágos panna cotta, akácvirágos parfé, akácvirágos tejes pite az alap, az akácos cukor kötelező kör, hogy konzerválhassuk az ízeket, illatokat. A leggyorsabb akácos “recept” pedig most következik.

Az ötletgazda természetesen a nagyobbik fiú, aki ilyenkor éjjel-nappal akácvirágot szedne-enne, és már reggel azzal ébred, hogy menjünk az erdőbe virágot gyűjteni (ez azért nem egy nagy dolog nálunk, mivel a kerítés mellett kezdődik az erdő, azaz komoly 3 métert kell gyalogolnunk a virágokért.) Tehát kora reggel tőlem ennyire futotta. :) Egyébként finom, gyors és könnyű, és ne is nevezzük receptnek, annyira egyszerű.

  • akáctej
  • 1 liter akácvirág (a szárról lecsipkedve, ha szükséges, előtte tisztítsuk is meg a virágokat)
  • 1 liter tej
  • 3 ek akácméz vagy nyírfacukor

A hozzávalókat összeturmixoljuk, majd 5 percig állni hagyjuk és átszűrjük.

Hűtőben tároljuk. (fogyasztás előtt felrázandó)

 

 

Címkék: ,

Még nem érkezett be hozzászólás.

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)