Virágzik az akác, és nehéz már oly sok év után újat készíteni belőle, mivel a virágzás rövid, és annyi sok kedvenc akácos finomság készült már, amiből ismétlést követel a család. Az akácvirágos panna cotta, akácvirágos parfé, akácvirágos tejes pite az alap, az akácos cukor kötelező kör, hogy konzerválhassuk az ízeket, illatokat. A leggyorsabb akácos “recept” pedig most következik.
Az ötletgazda természetesen a nagyobbik fiú, aki ilyenkor éjjel-nappal akácvirágot szedne-enne, és már reggel azzal ébred, hogy menjünk az erdőbe virágot gyűjteni (ez azért nem egy nagy dolog nálunk, mivel a kerítés mellett kezdődik az erdő, azaz komoly 3 métert kell gyalogolnunk a virágokért.) Tehát kora reggel tőlem ennyire futotta. :) Egyébként finom, gyors és könnyű, és ne is nevezzük receptnek, annyira egyszerű.
A hozzávalókat összeturmixoljuk, majd 5 percig állni hagyjuk és átszűrjük.
Hűtőben tároljuk. (fogyasztás előtt felrázandó)
Még nem érkezett be hozzászólás.