sárgaborsós paradicsomos sertésragu spenóttal

2013. április 18, csütörtök | egytálétel, sertés | Szerző: Herczeg Gabriella

A gyors egytálételek megkönnyítik a mindennapjainkat, és mostanában, mi tagadás, elég gyakran kerül beléjük spenót is. Tulajdonképpen ezek tekinthetőek variációknak is egy témára, de ez a mostani annyira jól sikerült, hogy megér még egy posztot a recept. A raguba ezúttal sárgaborsó került a spenót és paradicsom mellé, tekintélyes mennyiségű gyömbérrel, és egy igazán ízben gazdag darab született, ami vélhetően gyakran kerül majd ismét az asztalunkra.

  • sárgaborsós paradicsomos sertésragu spenóttal
  • 50 dkg sovány, darált sertéshús (comb és lapocka)
  • 1 doboz hámozott paradicsom (400 gr)
  • 20 dkg sárgaborsó
  • 10 dkg spenót
  • 1 nagy fej vöröshagyma (15 dkg)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 cm gyömbérgyökér
  • 3 ág kakukkfű
  • 1 babérlevél
  • 4 dl húsleves(vagy víz)
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek vaj
A hagymát, fokhagymát finomra aprítom. Az olívaolajon megolvasztom a vajat, majd lepirítom rajta  a húst, nagy láng felett, gyakran kevergetve. Hozzáadom a hagymát, mérsékelem a lángot, majd addig sütöm, amíg a hagyma üvegessé válik. Hozzáadom a fokhagymát, átpirítom, majd felöntöm a húslevessel (vagy vízzel). Hozzáadom a meghámozott, nagyobb darabokra vágott gyömbért, a babérlevelet, csokorba kötött kakukkfüvet, a paradicsomot és az átöblített sárgaborsót. Sózom, felforralom, majd kis láng felett, lefedve addig főzöm, amíg a sárgaborsó megpuhul.
A spenótot mosom, centrifugálom, a vastagabb szárakat kitöröm, majd metéltre vágom. Ha megpuhult a sárgaborsó, leveszem a fedőt, ha túl sok lé lenne alatta, azt beforralom (ha túl kevés, adok hozzá még levest vagy vizet). A babérlevelet, gyömbért, kakukkfüvet kiszedem, lehúzom a tűzről és összeforgatom a spenóttal.

 

Címkék: , , , ,

2 hozzászólás a bejegyzéshez: sárgaborsós paradicsomos sertésragu spenóttal

emese
2013. április 21., vasárnap

Köszönet a receptért, nagyon jól hangzik! Imádom a gyömbért és a gyors egytálételeket. Jövő héten biztosan megfőzöm.

Herczeg Gabriella
2013. április 22., hétfő

Emese, örülök hogy tetszik a recept, remélem ízleni fog! :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)