
A gyors egytálételek megkönnyítik a mindennapjainkat, és mostanában, mi tagadás, elég gyakran kerül beléjük spenót is. Tulajdonképpen ezek tekinthetőek variációknak is egy témára, de ez a mostani annyira jól sikerült, hogy megér még egy posztot a recept. A raguba ezúttal sárgaborsó került a spenót és paradicsom mellé, tekintélyes mennyiségű gyömbérrel, és egy igazán ízben gazdag darab született, ami vélhetően gyakran kerül majd ismét az asztalunkra.
- sárgaborsós paradicsomos sertésragu spenóttal
- 50 dkg sovány, darált sertéshús (comb és lapocka)
- 1 doboz hámozott paradicsom (400 gr)
- 20 dkg sárgaborsó
- 10 dkg spenót
- 1 nagy fej vöröshagyma (15 dkg)
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 cm gyömbérgyökér
- 3 ág kakukkfű
- 1 babérlevél
- 4 dl húsleves(vagy víz)
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek vaj
- só
A hagymát, fokhagymát finomra aprítom. Az olívaolajon megolvasztom a vajat, majd lepirítom rajta a húst, nagy láng felett, gyakran kevergetve. Hozzáadom a hagymát, mérsékelem a lángot, majd addig sütöm, amíg a hagyma üvegessé válik. Hozzáadom a fokhagymát, átpirítom, majd felöntöm a húslevessel (vagy vízzel). Hozzáadom a meghámozott, nagyobb darabokra vágott gyömbért, a babérlevelet, csokorba kötött kakukkfüvet, a paradicsomot és az átöblített sárgaborsót. Sózom, felforralom, majd kis láng felett, lefedve addig főzöm, amíg a sárgaborsó megpuhul.
A spenótot mosom, centrifugálom, a vastagabb szárakat kitöröm, majd metéltre vágom. Ha megpuhult a sárgaborsó, leveszem a fedőt, ha túl sok lé lenne alatta, azt beforralom (ha túl kevés, adok hozzá még levest vagy vizet). A babérlevelet, gyömbért, kakukkfüvet kiszedem, lehúzom a tűzről és összeforgatom a spenóttal.
Címkék: egytálétel, paradicsom, sárgaborsó, sertés, spenót
2013. április 21., vasárnap