A téli langyos-meleg saláták nálunk igen nagy népszerűségnek örvendenek, és az egyik kedvenc leveles növényünk ezekhez a kínai kel. Ropogós, színes, finom. Ez egy keleti hangulatú saláta, amihez én édes szójaszószt használtam, de ennek hiányában azt lehet helyettesíteni szójaszószhoz adott mézzel. Nem kifejezetten csípős, aki ezt hiányolná belőle, nyugodtan adjon csilit is a húshoz, a narancs+csili kombináció nagyon jól fog működni együtt, de mi a gyömbér és fekete bors visszafogottabb erejével meg voltunk most elégedve.
Frissen, langyosan a legfinomabb.
A csirkemellet kisujjnyi csíkokra vágom. A salottát finomra aprítom, a fokhagymát szintén. A gombát megtisztítom, tönkjét kitöröm, a kisebbeket egészben hagyom, a nagyobbakat felezem-negyedelem.A kínai kelt félbevágom, majd vékony csíkokra metélem.
2 evőkanálnyi mogyoróolajon pirosra sütöm a gombát nagy láng felett. Sózni nem kell. Egy keverőtálba szedem a kínai kelt, majd a forró gombát ráöntöm.
A visszamaradt zsiradékhoz adom a maradék olajat, majd nagy láng fölött, rázogatva aranyszínűre sütöm benne a csirkemell csíkokat. Sütés közben hozzáadom a hagymát, fokhagymát, szójaszószt, a narancs levét és finomra reszelt héját, a finomra reszelt gyömbér kinyomkodott levét, sózom, borsozom. 3-4 perc sütés elég is neki, amíg színt kap, de nem sül össze nagyon.
A csirkét még forrón a salátához keverem.
Közben száraz serpenyőben megpirítom a szezámmagot, és tálalás előtt a salátára szórom.
Szuper! A kelbimbó nálunk is nagyon megy. legalábbis nálam biztosan. Most úgy vagyok vele, mint Te a sütőtökkel. :)
Elnézést, pontosítok. Nálunk a kelbimbó a sláger, de a kínai kelt is szeretjük azért. :)
Jenis, ha szeretitek a kelbimbót, akkor szerintem az a recept is be fog jönni:https://flat-cat.hu/2008/12/09/sult-kelbimbo-es-gesztenye-libacombbal-mintegy-mellekesen/ :)
Már megvolt! Többször is, csak kacsával ;)
:)
Örülök! :)
Ez valami elképesztően jól hangzik, biztosan felkerül a jövő heti vacsi listánkra!
Édesfogadalom, nagyon örülök hogy tetszik! :)
2012. január 26., csütörtök