VKF! 44.-bazsalikomos aszalt sárgabarackos sonkás ricottakrém, datolyás rozmaringos fetakrém és aszalt paradicsomos, olajbogyós tonhalkrém

2011. szeptember 3, szombat | felvágott helyett, hal | Szerző: Herczeg Gabriella

Tehát a kencék, amik A’la carte Kriszti VKF! kiírására készültek. Három finom krém, ami szendvicsekbe ideális, egyszerűen elékszül és sokkal izgalmasabb, mint a gyárilag ízesített krémsajtok, ömlesztett sajtok, felvágottak.

datolyás, aszalt paradicsomos fetakrém sonkával, rozmaringgal

  • 20 dkg feta
  • 1 dl joghurt (natúr, lehetőleg zsíros, görög)
  • 5 dkg puha datolya (kimagozva, kb 6 szem)
  • 5 dkg aszalt paradicsom
  • 1 kis ág rozmaring
  • 3 vékony szelet sonka (prosciutto crudo, 2-3 dkg)

A rozmaring levélkéit nagyon finomra aprítom, a datolyát, aszalt paradicsomot, sonkát szintén finomra aprítom. A fetát villával összetöröm, hozzáadom a joghurtot, simára keverem. Hozzáadom a datolyát, paradicsomot, rozmaringot, sonkát, átkeverem.

Hűtőben legalább egy hétig eltartható.

 

aszalt sárgabarackos kapris sonkás ricottakrém bazsalikommal

  • 15 dkg ricotta
  • 15 dkg mascarpone
  • 5 dkg aszalt sárgabarack
  • 4 vékony szelet sonka (prosciutto crudo, 3 dkg)
  • 8 nagyobb levél bazsalikom
  • 2 ek kapribogyó
  • 3 ek frissen facsart narancslé és kevés finomra reszelt narancshéj
  • fekete bors

Az aszalt sárgabarackot finomra aprítom, a bazslaikomot, sonkát szintén. Az átöblített, lecsöpögtetett kapribogyót durvára vágom.

A ricottát kikeverem a mascarponeval, sózom, majd hozzáadom a sonkát, aszalt sárgabarackot, kaprit, narancs levét és héját, bazsalikomot, átkeverem, majd hűtőben tárolom.

Ez a krém picit édeskés-sós, így leginkább pirított kalácshoz, kétszersülthöz illik.

 

aszalt paradicsomos, olajbogyós tonhalkrém bazsalikommal

  • 15 dkg tonhal (konzerv, lecsöpögteteve)
  • 5 dkg aszalt paradicsom (olajban eltett, szintén lecsöpögtetve)
  • 5 dkg zöld olajbogyó
  • 8 nagyobb levél bazsalikom
  • 0,5 dl olívaolaj

Az olajbogyót kimagozom, durvára vágom a lecsöpögtetett aszalt paradicsommal együtt. A bazsalikomot finomra aprítom. A tonhalhoz adom az olívaolajat, botmixerrel krémesre turmixolom, majd belekeverem a többi hozzáavalót. Sózom, ha szükséges.

Hűtőben tárolom.

Megjegyzés: a zöld olajbogyó helyett 3 ek átöblített, lecsöpögtetett, finomra aprított kapri, a bazsalikom helyett pedig kis csokor finomra aprított petrezselyemzöld is kerülhet bele, az is egy nagyon finom változat.

 

Címkék: , , , , , , , ,

3 hozzászólás a bejegyzéshez: VKF! 44.-bazsalikomos aszalt sárgabarackos sonkás ricottakrém, datolyás rozmaringos fetakrém és aszalt paradicsomos, olajbogyós tonhalkrém

Beatbull
2011. szeptember 4., vasárnap

Látom te is krémekben és kencékben utazol ;) Az aszalt barackos kapris izgalmasan hangzik, de mind különleges.

killervidra
2011. szeptember 4., vasárnap

Beatbull, köszi! :) Igen, elutaztunk pár napja, és ezeket készítettem útravalónak. :) De azért az a paletta… Nagyon tetszik, amit Te készítettél a VKF!-re! :)

VKF 44. Összefoglaló! - etelerzes.hu
2014. október 31., péntek

[…] kipróbálni Katucikonyha receptjét. A túrós krémet beletöltötte paradicsompaprikába. Flat Cat kence receptekkel halmozott el Bennünket, olyanokkal, melyek kisgyerekes anyukák mentőöve lehet, ha a gyerkőc […]

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)