Eszelősen finom. Tényleg. Van a finom, ez sok van, meg van az, amikor összekülönbözöl a szeretteiddel az utolsó morzsán (ez természetesen Férj és nem Csipi, és ő kezdte), annyira finom. Ez a ritkább. Nyilván ez szubjektív dolog, hiszen kinek mi jön be, nekünk ez, de nagyon. A bazsalikom+fehér csoki régi történet, szeretjük is, a csokihabok sem ismeretlenek, de a kettő együtt valamiért eddig még nem volt.
Az pedig egyáltalán nem csökkenti ennek a desszertnek a kiválóságát, hogy mindösszesen 5 perc munkával állítható elő.
Az összetördelt csokit leöntöm a tejszínnel és kis láng fölött, kavargatva összeolvasztom, lehúzom a tűzről.
A bazsalikom leveleket mozsárban eldörzsölöm a cukorral, hozzáadom a csokis tejszínhez és fél órán át pihenni hagyom.
Habszifonba szűröm, egy patronnal felhabosítom, majd a hűtőben teljesen kihűtöm és így fújom ki. Négy müzlis tálkányi adag lesz belőle.
Királynő vagy. Ezt ki kell próbálnom nekem is.
óóó, egészen az utolsó sorig reménykedtem, hogy nem habszifonos..:(:( egyébként meg ideje lenne összeköltöznünk:) annyira ínyemre való dolgokat készítesz..
Nagyon szuper! Recept, kép, blogruha :)
Jajjjjj! Nem kűdenél fénypostával?! :)) Csodás, isteni, eszméletlen, imádnám!
SpeckoHU, köszönöm! :) Hihetetlenül egyszerű, de legalább ennyire finom. :) Arra az egyre kell vigyázni, hogy kellőképpen lehűljön a kifújás előtt, én először eltürelmetlenkedtem a dolgot és nem tartotta meg ilyen szépen a formáját a hab mint most a képen.
Doki, köszi! :)
Habszifont érdemes beszerezni, nemcsak az ilyen receptek miatt. Nekem azon ritka konyhai befektetéseim közé tartozik, amit tényleg nagyon kihasználok. Nem kell feltétlenül iSi, akkor egészen megfizethető árban van, és ezeknél a haboknál, amiket én csinálok, nincs túl sok előnye a retro darabokhoz képest.
Lúdanyó, köszönöm! :)
Duende, nagyon kedves vagy, köszönöm. :)
Hidd el, szívesen küldenék ha tudnék! :)
és hol lehet habszifont venni? tudom, kikereshetném, de hátha Te fejből nyomod:)
Nekem a profi konyhai iSi van, megbántam olyan szempontból hogy eszméletlen drága volt és nem használom ki a lehetőségeit. Viszont 4. éve strapálom és bírja szépen. :) Metroban lehet kapni, 28 E körül van a literes, fél literest mostanában ott nem láttam. De a fél literes bőven elég. Viszont ez a profi konyhai cucc, nem a sima háztartási, csak annak idején én még nem találtam máshol másmilyen habszifont. Ráadásul nem jó bele a szabvány patron csak az iSi, azt is csak a Metroban lehet hozzá venni.
Szóval. :) Vasedény. A régi metálrózsaszín szifonoktól kezdve sima krómig, 2 decistől fél literesen át 1 literesig, óriási választék, és az ára is barátságosabb (ha jól rémlik, 5 E ft-tól már lehet kapni) Ebbe jó a sima Liss patron is, azt nagyjából mindenütt kapni. :)
hű, de jó vagy! szuper! megnézem, tudom, hogy alacarte-kriszti is sokat használja, úgyhogy gondolom, ki lehet használni, ha már megvan. ezt meg addig elmentem… és nem nézem a képet:)
Doki, abszolút ki lehet használni, ha csak tejszínhabot csinálsz vele, már akkor is megéri. :)
De nálam sima tejszínhab kerül bele a legkevesebb alkalommal. :) Igazából annyira gyorsan lehet vele desszert habokat készíteni (csokis, mascarpones, joghurtos, likőrös, vég nélkül lehetne sorolni :)), hogy nálunk pl ez az egyik leggyakoribb expressz édesség. Este 10 után. :) Nincs is róla sok fotó vagy bejegyzés a blogon… :)
te figyelj csak, még egy kérdés, lehet, hogy nagy hülyeség: a szüleim régi habszifonja az nem jó erre?:) vagy ahhoz nem lehet már patront venni?
Nem hülyeség. Dehogynem jó. :) Ezeknek a haboknak szerintem tökéletesen megfelel. Igazából a Vasedényes cuccok zöme ilyen.
A legtöbb helyen kapható Liss patron az a szabvány, ami ezekbe is jó.
Ez mennyei! Jó tudni, hogy a sima szifon is jó hozzá, de muszáj lesz beszereznem egy olyan profi darabot, mint a tied.
nagyszerű! ez lesz a megoldás! köszönöm!!
Chriesi, köszönöm! :) Tulajdonképpen nem rossz befektetés, szóval csak biztatni tudlak! ;)
Doki, nincs mit, szívesen! :)
Most engem itt meg fognak kövezni, de én nem szeretem a fehér csokit. Nálam a csokoládé az az ét (lehet tej is csak legyen benne kakaóbab).
Ettől függetlenül szívesen olvasom az ilyen recepteket is és próbálok hasonló dolgokat kitalálni pl. mascarponéból…
Jenis, régen nekem sem volt a kedvencem, de a férjem odáig van érte, szóval én is rákaptam idővel. :)
A mascarpone-tejszín keverék felesben az egyik legjobb a szifonba, szóval érdemes kísérletezni a különböző ízesítésekkel. :)
Nagyon jó, hogy írsz erről a habszifonról,soha nem is hallottam ilyenről! A desszert meg biztos finom!
Ottis, örülök hogy hasznosnak találtad! :)
Tényleg nem annyira elterjedt a habszifon, pedig néhány évtizede még minden háztatásban akadt egy. Nem igazán értem miért, azon kívül hogy most kicsit nehezebb beszerezni, mint annak idején, mert nagyon praktikus dolog.
Hazaértünk a temetőből, jó volt kivenni a hűtőből és egy kicsit kényeztetni magunkat. Igaz én őrölt bazsalikomot használtam,mivel nem kaptam cserepest,
de azzal is működik.
Igazad van, eszméletlenül finom!!Kedvenc lett!!
Zsu, nagyon örülök hogy ízlett! :)
A trüffeleknél én is szárított bazsalikomot használtam, az is nagyon finom lett, bár úgy az egy kicsit más íz. De az is nagyon finom, azt is imádtuk. :)
Ha kapsz friss bazsalikomot, azzal is érdemes kipróbálni! :)
Én anyukám régi habszifonját kunyeráltam el, mert ő már rég nem használja.
lehet ám kincseket találni a szülőknél pl. a mamám régi minigrillje (vagy kenyérpirító?) is nagyon jó.
Az én szüleim nemes egyszerűséggel kidobják az ilyesmit. :)
Először én is rajtuk kerestem a régi szifont, de aztán végül kénytelen voltam újat venni.
Szerencsére anyukám gyűjtögető típus. na nem betegesen, csak azt tartja meg, ami még működőképes ill. használható.
Ha visszagondolok, gyerekkoromban volt otthon habszifon. Szerintem még megvan:DDD Anyuék meg nem is használják. Szerintem én fogom:))) Ez király!!!
Egészen borzasztó vagy, annyit sokkolod az embert a gyönyörűségeiddel :D Nagyon szeretem a gasztro-gondolkodásod:)
Jenis, tényleg szerencsés vagy! :)
Trinity, rajta, rajta! :) Nagyon jó dolog, hihetetlenül sokoldalú, én csak azért nem posztolok több szifonos receptet (azon túl, hogy szinte azonnal elfogynak :) ), mert azt gondolom, kevés embernek van hozzá szifonja. De akkor ezen ideje lassan változtatnom. :)
Dóri, nagyon köszönöm, nagyon kedves vagy! :)
Örülök hogy tetszenek a receptjeim. :)
2010. október 29., péntek