Ha egy kis édességet iktatunk közbe, a medvehagyma is jobban csúszik.
Egyébként csak idő kérdése volt, hogy ez is elkészül a mogyorós és a kávés-mandulás változat után. Az eredeti receptért meg nem győzök eleget hálálkodni Latsiának, mert ez a tészta (ha lehet annak nevezni olyasmit, ami liszt nélkül készül) tényleg nagyon finom, és nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető.
A só-karamella-földimogyoró kombinációról pedig szerintem nem mondok újat azzal, hogy aki egyszer megkóstolja, azonnal függővé válik.
Még a végére egy idézet Férjtől: “Brutálisan finom”
A cukorból világos karamellt készítünk, majd hozzákeverjük a mogyorót és miután az összes karamell a mogyorókra tapadt (szilikonos) sütőpapírra terítjük szét. Miután kihűlt, késes robotgéppel a lehető legfinomabbra daráljuk.
Hozzáadjuk a vajat és a tojást, összegyúrjuk, majd 2 centi átmérőjű golyókat formázunk a masszából (ha az túl lágy lenne, mert az összegyúrás előtt nem vártuk meg, amíg a mogyoró teljesen kihűl, (ki lenne ilyen türelmetlen?) akkor tegyük be a hűtőbe fél órára).
A golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, majd a tetejüket villával ellapítjuk.
200°C fokon (gázsütőben) 12 perc, vagy amíg az alja el nem kezd arany barna színűvé válni.
Sütőpapírostól rácsra emelve hűtjük ki. (melegen még puha, de ha kihűl, megszilárdul)
Épp azon agyaltam, hogy pecorinós kekszedet megsütöm medvehagymával, de akkor kettőt ütök egy csapásra és ezt is kipróbálom, ha már bekapcsolom a sütőt : )
Ne is hálákodj nekem, inkább dobj meg egy párral belőle, istenien néznek ki, képzelem az izüket….nyamm:-)
Nagyon extrák az újításaid az ízekkel, koppintom én is!:-)))
Peel, érdemes, ez tényleg durván jó (volt. Nincs belőle már egy morzsa sem… :))
Azért a pecorinos sem rossz, ha jobban belegondolok, ez a kettő a férjem kedvenc keksze. :)
Latsia, örülök hogy tetszik/tetszenek! :)))
Tényleg nagyon szuper ez a “tészta”, de hát ez látszik is abból, hogy mennyit sütöm! :)
Stip-stop :-) Vittem! Állati jó!
Ja! Csak nem forradalom tört ki a sok medvehagyma miatt? :-)
Én is viszem :)
Hát ha te belegondolsz valamibe, akkor abból csak jó sül ki : ) Majd referálok, egyezek-e a Férj ízlésével : )
Viki, vidd, örülök! :) Még nem tört ki a forradalom, ráadásul ma jött egy felmentősereg is a szüleim személyében. :)
Férj egészen jól bírja a dömpinget, a spárgától tavaly három nap alatt kikészült! :)
Lúdanyó, szívesen adom! Azért van! :)
Peel, köszi, ez több mint hízelgő! :)
A referálást el is várom! ;)
Jaj, ez annyira jó ötlet, és annyira finom lehet, hogy az almás-zabpehlyes, halas, hajdinás, medvehagymás ínyencségek miatt ideszokott fogyozókra nézve ádáz tett ilyet egyáltalán közzétenni.
Először szólok hozzá, de rendszeresen olvasok, és megemelem a kalpom a színvonalas megjelenés és a michelin csillagos tartalom előtt. Ráadásul egészséges felfogásban.
Annie, nagyon örülök hogy tetszik a blog, színvonalasnak találod, és hogy rendszeres olvasóm vagy! Ilyesmit mindig öröm olvasni! :)))
Igyekszem egészségesen (és finoman :) ) főzni, de néha azért én is elcsábulok. :)
ma megsütöttem. a lányomnak életében ez az egy kex ízlett eddig:)
Hú, most nagyon büszke vagyok! :)))
a karamelles mogyoró negyedét épp csak durvára vágtam, úgy kevertem a többihez. azok voltak a legfinomabb részek! :)
Nagyon jól hangzik! Legközelebb szerintem akkor én sem daráltatom le teljesen a késes robottal! :)
2010. április 16., péntek