A medvehagymát hamarosan felváltja a spárga, már ami a blogbejegyzések témáját illeti, hisz itt van hamarosan a tavasz igazi főszereplője (legalábbis számomra), de addig még hátra van két nagy medvehagymás kedvenc. Az első ez a krémleves, amiben a medvehagyma vékony metéltre vágva, mintegy levesbetétként szerepel, és tulajdonképpen nevezhetnénk három hagymás levesnek is, hisz vöröshagyma és fokhagyma is került bele, de igazából a medvehagyma íze dominál, ami a gombához igazán kiválóan passzol. A leves tetejére pirított mandula került, ami talán kicsit közhelyesnek hat, de valójában remekül illik ehhez a fogáshoz.
A gombát megtisztítjuk, felkockázzuk a tönkjével együtt. A hagymát felaprítjuk, majd az olívaolajon felolvasztjuk a vajat és üvegesre sütjük benne a hagymát. Hozzáadjuk a gombát, majd nagy láng felett gyakran rázogatva-kavargatva lepirítjuk, amíg aranyszínű lesz. Hozzáadjuk a fokhagymát, átpirítjuk, majd felöntjük a húslevessel, sózzuk, ha szükséges és fedő alatt addig főzzük, amíg a gomba megfő.
A krémsajtot kikeverjük a tojássárgájával, a medvehagymát megmossuk, leszárítjuk, majd vékony metéltre vágjuk. A mandulát durvára aprítjuk, majd száraz serpenyőben aranyszínűre pirítjuk.
A levest lehúzzuk a tűzről, botmixerrel pürésítjük, majd egy merőkanálnyi forró levest folyamatos kevergetés mellett a tojásos krémsajthoz adunk.
Ismét felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és, folyamatos kevergetés mellett belecsurgatjuk a tojásos krémsajtot a forró levesbe.
Hozzákeverjük a medvehagymát is, tálalásnál pedig pirított mandulát szórunk a tetejére.
Még nem érkezett be hozzászólás.