Nem feledkeztem ám meg a gyors vacsora sorozatról, csak most épp van időm esténként főzőcskézni Férj hazaérkezése után, aki esténként átvállaja (mert hát Csipi nem is hagy neki más választást) a beteg gyermek ápolását. Az ebédek viszont továbbra is rohanósak, hiszen rengeteg tennivalóm akad idehaza is, nyomdázni meg “vízfestézni” igen nagy felelősség.
Ez egy klasszikus étel, néhány apró változtatással, nem is nagyon ragoznám, barna csiperkével remekül működik, és tényleg fél órán belül elkészíthető.
A gombát megtiszítom, négybe vágom. A salottát finomra aprítom, a fokhagymát szintén. A vaj és olívaolaj keverékén nagy láng felett addig pirítom a gombát, amíg aranyszínt kap, majd hozzáadom a salottát is és mérséklem a lángot. Ha a hagyma üvegessé válik, megy hozzá a fokhagyma, az egészben hagyott ág kakukkfű és a fehérbor. Beforralom, sózom, borsozom, hozzáadom a tejszínt és összeforralom.
Közben a vizet és a tejet sózom, összeforralom, beleszórom a kukoricalisztet állandó kevergetés közben, majd addig főzöm, gyakran kevergetve, amíg besűrűsödik. Lehúzom a tűzről, belekeverem a vajat és a reszelt parmezánt.
A puliszka tetejére szedem a gombát, így tálalom.
Ezzel úgy jártam, hogy Barni, aki nagyon utálja a puliszkát. Annyira, hogy sosem kóstolja meg. Egyszerűen elette előlem. :) Mert csak 1 főre csináltam a körete, gondolván, hogy más úgysem eszik belőle.
És megkérdezte van-e még. :)
Jenis, ezt nagy örömmel olvastam! :) Legközelebb akkor dupla adag készül már belőle? ;)
Igen, azt hiszem Barna végleg megbarátkozott a puliszkával. Jöhetnek a polentás receptek sorban az archívumból. :)
Jenis, hajrá! :)))
Nagyon köszönöm ezt a receptet, valami isteni! Beírom a receptkönyvembe :) Meglepően laktató, alig ebédeltem, mégis alig tudtam megenni… A barátomnak is nagyon ízlett, azt mondta, az egyik legjobb, amit eddig csináltunk :) Köszi köszi!
(ja, és tényleg kész van fél óra alatt, szeleteléssel együtt)
Evelin, nagyon örülök hogy ízlett! :) Igen, a gomba és a puliszka együtt, tejszínnel, parmezánnal van annyira laktató, mint egy komolyabb húsétel, húsmentes napokra szerintem nagyszerű választás! :)
2012. február 21., kedd