Egészben sütött pisztráng medvehagymával

2011. április 8, péntek | babának, hal | Szerző: Herczeg Gabriella

Tehát medvehagyma.

Elsőnek egy nagyonnagyonnagyonnagy kedvenc, zseniálprimitív, és ettől (is) nagyszerű. Kell hozzá pisztráng és medvehagyma, és nagyjából végeztünk is a hozzávalókkal. Nem utolsó szempont az sem, hogy mindössze 25 perc alatt elkészül, így még a gyors vacsora kategóriába is belefér. Köret ízlés szerint, mi még mindig a zöldborsópürére szavazunk leggyakrabban a gyors vacsorákra készülő pisztrángok mellé.

  • fejenként
  • 1 pisztráng (30-35 dkg)
  • 1 bő maréknyi medvehagyma
  • olívaolaj
  • vaj
  • sütőpapír

A hal hasüregét és bőrét besózom, a hasüregébe tömködöm a medvehagymát, majd ide teszek még néhány darabka vajat is.

A hal bőrét bekenem olívaolajjal, majd sütőpapírral beborított sütőrácsra teszem (ez megfelelő célszerszám hiányában lehet akár a sütő saját, tartozékként kapott rácsa is), majd előmelegített sütőben 220°C fokon (villanysütő, alsó-felső sütés) 20 percig sütöm.

 

 

Címkék: , , ,

4 hozzászólás a bejegyzéshez: Egészben sütött pisztráng medvehagymával

Beatbull
2011. április 8., péntek

Szuper párosítás, péntekenként gyakran sült hal a vacsorám valamilyen zöldfűszerrel megtömködve – ma én is épp medvehagymával töltöttem meg ;)

killervidra
2011. április 9., szombat

Beatbull, örülök hogy tetszik! :)
Ezek szerint egyre gondoltunk. Ugye milyen finom? :)

U. Julcsi
2014. március 13., csütörtök

Megcsináltam, isteni! :)

Herczeg Gabriella
2014. március 14., péntek

Örülök hogy ízlett! :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)