A könnyű, egyszerűen elkészíthető, sok zöldséges egytálételek reneszánszukat élik nálunk, ez is egy ilyen darab. Ezúttal csirkéből, de készülhet más sovány húsból is, ízlés szerint. A gazdag paradicsomos ragu mellé lehet kínálni friss fehér kenyeret, de párolt rizzsel is remek, és a legnagyobb előnye azon kívül, hogy finom, hogy egyszerre nagyobb adagban is gyorsan elkészíthető. Aztán a bejegyzés végén lesz majd egy fotó is arról, hogy miért lett fő szempont nálunk a főzésnél az egyszerre nagyobb adag és a gyorsaság. :)
A combokat az olívaolaj felén aranyszínűre sütöm, majd kiszedem a fazékból. A visszamaradt zsiradékon üvegesre sütöm az apróra vágott hagymát, majd hozzáadom az ujjnyi csíkokra vágott gombát és együtt lepirítom. Hozzáadom a fokhagymát, átpirítom, majd szűrőlapáttal kiszedem a fazékból a csirke mellé. Kipótolom az olívaolajat és lepirítom rajta a két centis kockákra vágott padlizsánt, sütés közben megsózom. A padlizsán mellé visszaszedem a csirkét, hagymás gombát, hozzáöntöm az alattuk felgyűlt levet is, majd hozzáadom a vajat, passzírozott paradicsomot, 2 dl vizet, sózom, borsozom és fedő alatt puhára párolom a húst.
Végül hozzáadom a vajat, a balzsamecetet, a csíkokra vágott bazsalikomot és fedő nélkül nagyobb lángon beforralom, ízlés szerinti mennyiségűre hagyva a szaftot alatta.
Párolt rizzsel vagy friss, fehér kenyérrel tálalom.
És a legfontosabb dolog, ami velünk történt mostanában: január 19-én megszületett a második kisfiunk, Bálint.
Itt is sok szeretettel gratulálok kisfiad érkezéséhez :-))
Gyönyörű kisfiú:-))
Kedves Gesztenye, nagyon szépen köszönöm! :)
Üdv a kétfiús anyukák táborában! Lehet készülni az anyósszerepre :-) Szóval én is szeretettel gratulálok Bálinthoz, nagyon édes!
gratulálok a picihez! Jó egészséget kívánok!
Orsi, Kinga, köszönjük! :)
2013. január 27., vasárnap