Az úgy alakult, hogy amíg a férjem okosodik egy továbbképzésen, addig én szabadon csatangolhatok majd Budapesten a kisdeddel. Gasztrotúra, persze. Számos jól bejáratott célpont mellet most végre újakat is ki tudok próbálni, három nap nagy idő, ha semmilyen kötelezettségünk nincsen. Illetve egy mégis. Van a Konyhakiállítás. Már harmadik alkalommal kerül megrendezésre, és én eddig minden évben szerettem volna megnézni, de eljutni nem tudtam eddig. Aztán most úgy alakult, hogy a hétvégi programunk pont a konyhakiállítás idejére esik, ráadásul meg is hívtak, hát lehet erre nemet mondani?
Tehát akkor először írnék pár szót a Konyhakiállításról. Budapestiek illetve mobilis vidékiek előnyben. Március 2-4-ig a Budapest Sportarénában harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Konyhakiállítás. A legújabb konyhatrendek mellett a hazai konyhabútorok és konyhai gépek teljes kínálata, kisgépek, konyhai eszközök, kiegészítők várják az ide látogatókat, de nem maradnak majd el a gasztronómia bemutatók, főzőshow-k sem. A kiállítás megtekintése előtt érdemes felkeresni a rendezvény weboldalát is, ugyanis a www.konyhakiallitas.hu oldalon és a helyszínen is regisztráló látogatók között fődíjként egy 2,5 Millió Ft értékű NOLTE konyhabútort sorsolnak ki a NonoArt Konyhastúdió felajánlásával.
2012. március 2-3-4.
Papp László Budapest Sportaréna
Nyitva minden nap 10-18 óráig
Felnőtt belépőjegy: 1900 FtAztán pedig a kiállítás szervezője megkérdezte, lenne-e kedvem egy receptet készíteni és ajánlani a Konyhakiállítás látogatóinak, és mivel főzésről van szó, természetesen igent mondtam. A recept egy különlegesen finomra sikerült füstölt pisztrángos kínai kel saláta kapribogyóval, almával. A kínai kel kicsit elhanyagolt zöldség, pedig remek téli saláta alapanyag, ropogós, friss ízű, és remekül kombinálható, én nagyon szeretem. A füstölt pisztránggal, almával és a kapris citromos tejfölös öntettel igazán remek, a férjem szerint a skandináv ízeket idéző salátát alkot.
A hagymát nagyon finomra aprítjuk, sózzuk, ráreszeljük a citrom héját és meglocsoljuk a citrom levével, félretesszük.
A kínai kel leveleit megmossuk, lecentrifugáljuk/leszárítjuk, majd nagyon vékony csíkokra vágjuk, az almát meghámozzuk, durvára reszeljük és összeforgatjuk a citromos hagymával. Az almás keverékhez adjuk az olívaolajat, tejfölt, simára keverjük, majd hozzáadjuk az átöblített, lecsöpögtetett kapribogyót és a porrá őrölt fehér borsot is.
A füstölt pisztrángot ujjnyi csíkokra vágjuk, majd a kínai kellel együtt összeforgatjuk a tejfölös-almás keverékkel. Vajas pirítóst kínálhatunk mellé.
Még nem érkezett be hozzászólás.