gyors vacsora 3.: sütőtökös póréhagymás tarhonya

2012. február 17, péntek | hús nélkül, tészta | Szerző: Herczeg Gabriella

Szeretjük a tarhonyát, írtam már? Szeretjük a klasszikus módon, pörkölthöz, de újabban számos más formában is készül, ezek közül a leginkább (legalábbis állagában) rizottóhoz hasonlító változat a kedvenc. Érdemes  a sajtokkal is kísérletezni, ehhez az ételhez például az érett tehénsajt remekül passzol ( szerintem a mádi sajtkészítő remekbeszabott darabja a legjobb ebebn a témakörben, de ez most például pont egy Garabonciás sajttal készült), de ennek hiányában a parmezán vagy grana padano sem fogja elrontani. A sütőtök és póré pedig nem igényel különösebb magyarázatot, egyszerűen imádom őket.

sütőtökös póréhagymás tarhonya

20 dkg tarhonya

6 dl húsleves

1/2 szál póréhagyma

30 dkg sütőtök (tisztítva mérve)

0,5 dl száraz fehérbor

1 ek vaj

1 ek olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

1 csokor kakukkfű

1 marék reszelt parmezán vagy érett tehénsajt (3-4 dkg)

A pórét kettévágom hosszában, majd vékony félkarikákra vágom. A sütőtököt felkockázom. A vaj és olívaolaj keverékén körbepirítom a tarhonyát, majd hozzáadom a sütőtököt, azzal is pirítom, majd hozzáadom a pórét, megfonnyasztom, hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, csokorba kötött kakukkfüvet, felöntöm a borral, beforralom. Sózom, majd felöntöm a húslevessel, és fedő alatt addig főzöm, amíg a tarhonya haraphatóra puhul. Közben gyakran kevergetem.

Végül hozzákeverem a reszelt sajtot, kidobom a kakukkfüvet és tálalom.

Címkék: , , , , ,

Még nem érkezett be hozzászólás.

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)