Azt hiszem, ennél könnyebb leves ilyen hőségben nem is kell. Könnyű minden szempontból, az íze, az elkészítése, igazán barátságos darab. A recept pedig nem igazán új, valójában ebből az avokádós változatból lett átalakítva, mivel avokádóhoz mostanság nemigen jutok. Avokádóval, avokádó nélkül az uborka szerintem nagyon hálás nyári leves alapanyag, készült már belőle egy nagyon finom gazpachora hajazó változat is, annak a receptje pedig… már nem is ígérek semmit. De igyekszem.
A meghámozott, nagyjából feldarabolt kígyóuborkát és a többi hozzávalót a vajretek kivételével turmixgépbe öntjük, leturmixoljuk.
Hűtőben alaposan kihűtjük.
Hajszálvékony szeletekre vágott vajretket adunk hozzá levesbetétnek.
Kicsit hasonlít a tarator nevű levesre. Legalábbis az uborka és a joghurt stimmel. :)
Ha így nézzük, akkor a tzatzikire is hasonlít, meg még sok minden másra. ;)
Jó, de 19-én pont taratort csináltam! :)
Így már értem. :)
Nagyon szép színe lett. Gondolom kellemes frissítő is meleg napokra ;) A taratorba azért kerül dió is, nem?
Beatbull, köszi, örülök hogy tetszik! :) Valóban kellemes frissítő volt, a menta és a citrom miatt különösen. :)
Igen, valóban, kerül, de azért van némi hasonlóság. ;)
Ez is kedvemre való, de tvpaprikára véletlenül nincs vmi hasonlóan egyszerű, gyors finomságod? Tele van vele a hűtöm : ))))
Peel, örülök hogy tetszik! :) Jelenleg még nincs, de gondolkodom a témán. Valami jó kis paprika alapú salátát tudnék elképzelni belőle, sok paprika, besózva picit, kinyomkodva, cottage cheese mellé, füstölt lazac, citromlé, kapor vagy petrezselyem. Vagy a klasszikus töltött változat, hidegen vagy melegen (egyszer csináltam egy körözötthöz hasonló krémmel töltött, sütőben megsütött kápia paprikát az nagyon finom volt) Csak így hirtelenjében. :) De még gondolkodom. :)
Hmmm… Végül salátaként végezte, egy kis olivaolajjal és fetával (a lazacot csak kívántam hozzá : ) Krémlevesben is gondolkodtam, de nem elég intenzív a tvpaprika íze…
Azért így sem hangzik rosszul. :) Igen, a TV paprika önmagában nem biztos, hogy elég. Viszont egy kis paradicsommal, “lecsó” krémlevesként(?)(amolyan gazpacho-félére gondoltam), vagy más karakteres ízű vagy testesebb zöldséggel (hagyma, póréhagyma, újkrumpli) és pl fetával sűrítve egészen jó lehet. :)
2011. augusztus 21., vasárnap