Utolsó spárga az évben. Ez is egy harminc perces recept, nem direkt, viszont a gyorsaság sosem hátrány, ha esti főzőcskézésről van szó. Kicsit orientálisabb, mint az eddigi spárgás receptek a blogon, de nagyon jól áll neki, az aszalt szilva-kacsa kombináció pedig eleve biztos befutó.
A kacsamell bőrét lehúzom (ez majd jó lesz később tepertőnek), a húsról levágom a hártyákat, ereket. Kevés felhevített mogyoróolajban mindkét oldalán 2-2 percig sütöm a kacsamelleket, majd egy hőálló tálba szedem, lefedem alufóliával/a tál tetejével, és pihentetem, amíg a leves elkészül.
A kacsa visszamaradt szaftjára dobom a meglapított gerezd fokhagymát, majd néhány másodpercnyi sütés után felengedem egy liternyi vízzel. Hozzáadom a csillagánizst, az aszút, szójaszószt, a lereszelt gyömbér kinyomkodott levét, sózom, és közepes láng felett háromnegyed részére beforralom. Hozzáadom a nagyobb darabokra vágott aszalt szilvát, összeforralom.
Közben a spárgát elpattintom, a felső részét 2 centis darabokra vágom, az újhagymát a szár zsenge zöld részével együtt felkarikázom. Hozzáadom a leveshez a zöldségeket és nagyjából 2 percig együtt főzöm, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak, de még roppanósak maradnak. Végül a leveshez adom a nagyon vékony szeletekre vágott kacsahúst, a hús alatt összegyűlt húslét, összeforralom, lehúzom a tűzről, utánaízesítem, ha szükséges.
A tányérokba szedett levest finomra aprított petrezselyemmel szórom meg.
Hahó! Hová tetszett eltűnni?! :)
Kinga, sajnos rengeteget dolgozom mostanában, mellette szigeteljük a házat is, meg a gyerek is nehezen viseli most a beltéri programokat. Fotóztam néhány ételt mostanában is, de nem lettek szépek a képek, így nem került fel a blogra. Viszont 2 hét múlva megyek szabadságra, akkor majd igyekszem bepótolni a lemaradást. :)
igen, így már értem, a munka sokat elvesz!
Kinga, azért most egy picit igyekeztem behozni a lemaradást. ;) De munka mellett írni, elfogadható fotókat készíteni tényleg sokkal nehezebb.
Ez de baromira jól hangzik! Mondjuk a beteges koriander zöld imádatommal én valószínűleg a petrezselymet, arra cserélném de mindenképp ki fogom próbálni a közeljövőben.
Hinyenc, örülök hogy tetszik! :) A koriander szerintem remek választás hozzá. :)
2011. július 13., szerda