Eredetileg Beatbull spárga krémlevese volt mára betervezve, de az ebéd a báránnyal és a kuszkusszal annyira kelet felé vette az irányt, hogy úgy gondoltam, ezt a levesnek is követnie kell. És nem bántuk meg. Mert nagyon finom. És a spárga is elfogyott végre.
(felteszem, holnap már új forrásokat fogok kajtatni ez ügyben, de nem baj, ma még úgy teszek, mintha ráuntam volna)
3-4 adag ( 1 liter leves)
500 gr zöld spárga, 2 szál újhagyma, 0,5 l csirke alaplé, 1-2 narancs leve (1dl), 1 ek koriander mag, 2 dl zsíros, natúr joghurt, 25 nagy levél menta, 1/4 csokor petrezselyem, 1 tk nádcukor, só, bors
A spárgák virágocskáit 1 cm szárral levágom, félreteszem. A szárat 2-3 cm darabokra vágom, felteszem főni az alaplével és még 2 dl vízzel. Hozzáadom az újhagymát ( melyen a halványzöld szárrészt is rajtahagyom), és a szárazon megpirított, mozsárban porrá őrölt koriandert. Sózom, hozzáadom a cukrot. Ha megfőtt a spárga, a tűzről lehúzom, a leveshez adom az átszűrt narancslevet, a menta és petrezselyem levélkéket. Botmixerrel pürésítem. Visszateszem a tűzre, ha felforrt, beleteszem a spárgacsúcsokat, még 5 percig fő. A joghurtot kevés forró levessel kikeverem, majd az egészet a fazékban lévő leveshez adom. Borsot őrölök bele.
Tetszik ez a korianderes ötlet! De nem értem, hogy miért nem lett zöld a levesed?
Kedves Beatbull!
A leves eredetileg zöld volt, csak nem a fényképen. Mire anyukámék hazamentek, már gyakorlatilag sötét volt, de én mégis természetes “fénynél” szerettem volna fényképezni, és ráadásul a maradékot, aminek a néhány órás várakozás közben kissé megváltozott a színe… A Picasa meg ennyit tudott kihozni a képből.
2009. május 2., szombat