frittata fehér spárgával

2013. május 21, kedd | hús nélkül | Szerző: Herczeg Gabriella

 

Ha pedig fehér spárga, akkor ez az idei nyertes darab. Tulajdonképpen csak egy gyors munkahelyi ebédnek készült eredetileg a férjem számára (erre a célra a frittata szerintem ideális választás), de annyira megkedveltük, hogy azóta számos ismétlésen vagyunk már túl. A fehér spárga benne sütve, enyhén karamellizálva, mellé a camembert, csupa-csupa kedvenc darab, nem csoda, hogy az üzemi étkeztetés emellett labdába se rúghat.

  • frittata fehér spárgával
  • 22×22 cm szögletes sütőtál
  • 1 köteg fehér spárga (50 dkg)
  • 1 fej vöröshagyma (10 dkg)
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • 2 tk cukor
  • 2 ek fehérborecet (muskotályos)
  • 4 tojás
  • 1/2 guriga camembert (125 gr)

A spárga fás végeit levágom, a maradékot zöldséghámozóval meghámozom, majd 2 centis darabokra vágom. A hagymát finomra aprítom. Az olívaolajon megolvasztom a vajat, majd a cukorral megszórom és közepes láng felett, gyakori kevergetés mellett addig sütöm rajta a hagymát és a spárgát, amíg enyhe aranyszínt kapnak. Sózom, ráöntöm az ecetet, beforralom a folyadékot.

A tojásokat elhabarom csipet sóval, majd összeforgatom a kissé kihűlt sült spárgás keverékkel és kivajazott sütőtálba vagy szilikon sütőformába öntöm. A

170  C fok 30 perc

Címkék: , , , ,

6 hozzászólás a bejegyzéshez: frittata fehér spárgával

Kriszta
2013. május 24., péntek

Gyönyörű! Nem is csodálom, hogy nyertes darab. Holnap én is kipróbálom.

Herczeg Gabriella
2013. május 24., péntek

Kriszta, örülök hogy tetszik és remélem, ízleni is fog! :)

Specko
2013. május 31., péntek

Szia Flat-cat!
Ezer éve em jártam nálad, de látom még mindig töretlenül ontod magadból a jobbnál jobb recepteket.
Honnan ez a hatalmas nagy energia és kitartás?
Specko

Herczeg Gabriella
2013. május 31., péntek

Szia Specko! Szomorúan olvasom, hogy nem jársz erre :) Hát igazából főzni főzök, az itt láthatónál azért többet is, ismételni nem nagyon szeretem még saját magamat sem, a jól sikerült receptjeimet meg azért csak feljegyezném valamilyen formában, aztán a fotózást is igencsak megkedveltem, szóval én nem csinálok mást, csak megörökítem időnként amit idehaza készítek a családnak. Mert szórakoztat ezt a fajta tevékenység. Nevezzük ezt kitartásnak és gasztroblognak. :)

Specko
2013. május 31., péntek

Én is szeretek kisérletezni, szakácskodni, sőt még fotózni is, de munka meg gyerek mellett képtelen lennék ilyen szinten űzni ezt a remek dolgot.

Herczeg Gabriella
2013. május 31., péntek

:) a főzés gyorsan és könnyen megy, egy ideje már a fotózás is. az írás szintén. szóval a gasztroblog írást nekem találták ki. :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)