Ha pedig fehér spárga, akkor ez az idei nyertes darab. Tulajdonképpen csak egy gyors munkahelyi ebédnek készült eredetileg a férjem számára (erre a célra a frittata szerintem ideális választás), de annyira megkedveltük, hogy azóta számos ismétlésen vagyunk már túl. A fehér spárga benne sütve, enyhén karamellizálva, mellé a camembert, csupa-csupa kedvenc darab, nem csoda, hogy az üzemi étkeztetés emellett labdába se rúghat.
A spárga fás végeit levágom, a maradékot zöldséghámozóval meghámozom, majd 2 centis darabokra vágom. A hagymát finomra aprítom. Az olívaolajon megolvasztom a vajat, majd a cukorral megszórom és közepes láng felett, gyakori kevergetés mellett addig sütöm rajta a hagymát és a spárgát, amíg enyhe aranyszínt kapnak. Sózom, ráöntöm az ecetet, beforralom a folyadékot.
A tojásokat elhabarom csipet sóval, majd összeforgatom a kissé kihűlt sült spárgás keverékkel és kivajazott sütőtálba vagy szilikon sütőformába öntöm. A
170 C fok 30 perc
Gyönyörű! Nem is csodálom, hogy nyertes darab. Holnap én is kipróbálom.
Kriszta, örülök hogy tetszik és remélem, ízleni is fog! :)
Szia Flat-cat!
Ezer éve em jártam nálad, de látom még mindig töretlenül ontod magadból a jobbnál jobb recepteket.
Honnan ez a hatalmas nagy energia és kitartás?
Specko
Szia Specko! Szomorúan olvasom, hogy nem jársz erre :) Hát igazából főzni főzök, az itt láthatónál azért többet is, ismételni nem nagyon szeretem még saját magamat sem, a jól sikerült receptjeimet meg azért csak feljegyezném valamilyen formában, aztán a fotózást is igencsak megkedveltem, szóval én nem csinálok mást, csak megörökítem időnként amit idehaza készítek a családnak. Mert szórakoztat ezt a fajta tevékenység. Nevezzük ezt kitartásnak és gasztroblognak. :)
Én is szeretek kisérletezni, szakácskodni, sőt még fotózni is, de munka meg gyerek mellett képtelen lennék ilyen szinten űzni ezt a remek dolgot.
:) a főzés gyorsan és könnyen megy, egy ideje már a fotózás is. az írás szintén. szóval a gasztroblog írást nekem találták ki. :)
2013. május 24., péntek