Zöldfűszeres csirkenyársak kukoricapürével, zöldsalátával

2010. április 20, kedd | babának, csirke, köret | Szerző: Herczeg Gabriella

P1012892

Avagy csirkebab, de ilyen komolytalan címet nem akartam most adni neki.

Amikor tegnap másfél órán keresztül meg voltam róla győződve, hogy egy hibás sablon fájl alkalmazása kapcsán töröltem a teljes Flat-Cat blogot, akkor rá kellett jönnöm, mennyire megszerettem. Rajta van az elmúlt másfél évünk, ételekben és történetekben, a kisfiam első lépése, az első szava, és a születésétől fogva minden fontosabb dolog, ami velünk történt. A szavakban, vagy a szavak között,.

Rajta vannak a receptek, az régiek, a családiak, a szabolcsiak, az újak, az ötletek, a tervek.

Ott vannak a fotók, amiket egyre inkább kezdek megszeretni, és milyen furcsa, de egy-egy kép egészen hozzá tud nőni az emberhez.

Aztán meg már itt vagytok ti is, kedves olvasók! Amikor elkezdtem írni a blogot, nem gondoltam, hogy valaha olvassa majd a családon, barátokon kívül bárki más. Aztán most látom, hogy olvassátok, hogy megfőzitek a recepteket, és már ez is hozzátartozik a bloghoz, a részévé vált. Én meg még meg sem köszöntem. A saját szórakoztatásunkra indult, ez igaz, de most már ez több annál, és ez nagyon, nagyon jó érzés. Szóval köszönöm hogy vagytok, hogy olvastok, hogy írtok! Nélkületek ez az egész, a blog már nem lenne ugyanaz.

Na, de elég az érzelgésből, a legtöbb olvasó mégis csak a receptekre kíváncsi.(Ugye?)

Ismét egy babáknak való étel, bár nem hazudok, Férj is imádta, sőt ez most kifejezetten az ő kedvére készült. De hatalmas előnye, többek között, hogy a csirkehúsért amúgy nem lelkesedő apróság is jóízűen (és főleg bőségesen!) falatozott belőle. Férjnek zöldsalátával, minimanónak kukoricapürével, vagyis kinek-kinek a kedvenc köretével.

Recept.

  • 2-3 adag
  • a nyársakhoz (7 db):
  • 50 dkg csirkemellfilé (vagy csirke felsőcomb filé)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 újhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 1/2 biocitrom leve és reszelt héja (ha nincs bio, akkor a héjat hagyjuk ki)
  • 1-1 tk szárított kakukkfű, majoranna, bazsalikom, tárkony
  • 1/2 kk őrölt rozmaring
  • bambusznyársak
  • a kukoricához:
  • 50 dkg szemes kukorica (mélyhűtött)
  • 3 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 dkg vaj

A csirkehúst megtisztítjuk, kivágjuk az inakat, hártyákat, nagyobb kockákra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk, úgy hogy a szár zsenge zöld része is kerüljön bele. A fokhagymát felaprítjuk. Késes robotgépbe kerül a hús, a hagyma, fokhagyma, olaj, zöldfűszerek, a citrom leve és héja, továbbá só ízlés szerint. A robotgéppel pürésítjük a keveréket. (robotgép hiányában a húst daráljuk le, a hagymákat pedig aprítsuk finomra, mielőtt összeállítjuk a masszát)

A masszából maroknyi adagokat nyomkodjunk a bambusznyársak köré, jól tapasszuk rá, egyenletes vastagságban. Kb 2 cm átmérőjű rudakat kell kapnunk.

Felhevített grillserpenyőben (vagy teflon serpenyőben) süssük a nyársakat minden oldalukon (4 oldalúnak szoktam őket kinevezni) 2-3 percig süssük nagy lángon.

Közben elkészül a kukorica is, amelyhez a vajon sütjük néhány másodpercig a nagyjából felaprított fokhagymát, majd hozzáadjuk a kukoricát, sózzuk, felöntjük tejjel, és a forrástól számított 3-4 perc alatt lefedve puhára főzzük. Végül botmixerrel pürésítjük.

A zöldsaláta most madárbegy saláta volt, sok olívaolajjal, mézes levendulás fehérborecettel és koktélparadicsommal összeforgatva.

Címkék: , , , ,

13 hozzászólás a bejegyzéshez: Zöldfűszeres csirkenyársak kukoricapürével, zöldsalátával

ChefViki
2010. április 20., kedd

Ez milyen szép volt :-)

killervidra
2010. április 20., kedd

Köszönöm. :)
Tegnap másfél órán keresztül volt alkalmam gondolkodni és összegezni…

Aniko
2010. április 20., kedd

Nem règen talàltam rà a blogodra, de nagyon tetszik ès igazàn sajnàltam volna tobbet nem olvasni!
Aniko

killervidra
2010. április 21., szerda

Aniko, kedves vagy, köszönöm! :)
Bár akkor ott nem úgy gondoltam, de a blogolást valószínűleg folytattam volna.
Csak sajnáltam volna az elveszettnek hitt tartalmat.

angela
2010. április 21., szerda

:)
Ijesztgetsz itt minket és saját magadat…többet ilyet nem szabad:)

peel
2010. április 21., szerda

Köszi, hogy vagy!
“A jó öreg kút csendesen ontja vizét
így telik minden napja.
Áldott élet ez, fontolgatom:
csak adni, adni minden napon.
Ilyen kúttá kellene lennem.
Csak adni teljes életemben.
Mindig csak adni?
Ez terhet is jelenthet!
Jó kút, nem érzed ezt a terhet?
Belenézek, tükre rám ragyog,
de hiszen a forrás nem én vagyok!
Árad belém, csak továbbadom,
Vidáman, csendben és szabadon.
Hadd éljek ilyen kút-életet,
Osszak áldást és sok-sok szeretetet!
Nem az enyém, Krisztustól kapom,
Egyszerűen csak továbbadom.”

killervidra
2010. április 21., szerda

Angéla, én is így gondolom! Hozzá sem merek már nyúlni az adminisztrátori funkciókhoz, pedig egy kicsit már unom a blognak ezt a “ruháját”. De inkább ez, mint a hófehér képernyő, amit másfél órán át néztem…

Peel, köszönöm! Ezen most teljesen meghatódtam.

Felhőlány
2010. április 21., szerda

Vigyázz erre a kincset érő blogra! (Tessék lementeni!!!) Tudnád hányszor jövök hozzád főzés közben is, ha valamit éppen elfelejtek, vagy eszembe jut, hogy Nálad láttam… :)
És köszönöm, hogy megosztod velünk az Életetek pillanatait is. Ponty Úr huncut mosolyától mindig jó(bb) kedvem lesz! :)

killervidra
2010. április 21., szerda

Felhőlány, nagyon kedves vagy, köszönöm. :)
Azóta már lementettük, és utóbb kiderült, hogy az öcsém menti, nagyjából havonta, folyamatosan. Csak eddig ezt én nem tudtam.

angela
2010. április 21., szerda

Lehet, hogy az öcséd ismer? :))) Magas volt…;)

killervidra
2010. április 21., szerda

Mindenképpen. :)
Egyébként nem tudta, hogy belepiszkálok a férjem adminisztrátori kódjával a blogba, puszta elővigyázatosságból csinálta eddig a mentéseket.
Most viszont jól megkaptam tőle, hogy na látom, ezért nincs nekem jogosultságom bonyolultabb dolgokhoz, én csak írjak meg főzzek… :)))

Jenis
2010. április 22., csütörtök

Én bevallom nem csak a receptek miatt olvaslak ( bár azok vezettek ide, azaz az édes sütőtökleves). Kíváncsian várom a személyes morzsákat és a fórumos hozzászólásokat is! ;)

killervidra
2010. április 22., csütörtök

Ennek örülök, Jenis! :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)