Rövid (?), velős cím után egy hasonló kvalitásokkal bíró recept.
Tehát vannak dolgok, amiket nem kell túlbonyolítani, ez egy ilyen gyors vacsora, ahol a bacon miatti bűntudatot a kukorica és paprika hivatott ellensúlyozni, a feta meg, nos az egy kis sós ráadás. Pici csili, ami még feltüzeli a hangulatot, hűvös nyári estékre kifejezetten jól tud esni. Bagett, sör mellé, amennyiben férfiember is van a láthatáron, kötelező kísérő.
A kukorica csövéről éles késsel levágjuk a szemeket. A bacont felcsíkozzuk. A salottát, csilit, fokhagymát finomra aprítjuk. A paprika héját zöldséghámozóval lehámozzuk, kicsumázzuk, kimagozzuk, felkockázzuk.
A vajon mérsékelt láng felett ropogósra, pirosra sütjük a bacont és a salottát a juharsziruppal, majd hozzáadjuk az ecetet, beforraljuk. Hozzáadjuk a kukoricát, fokhagymát, csilit, sózzuk (csak kicsit, a feta és bacon is elég sós) és fedő alatt kis lángon puhára pároljuk. Ha szükségesnek érezzük, egy löttyintésnyi vizet is adhatunk hozzá. Kiszedjük a serpenyőből, félretesszük.
A serpenyőbe öntjük az olívaolajat, majd megsütjük rajta a paprikát, nagyobb láng felett, folyton kevergetve.
A paprikához adjuk a kukoricát, összemelegítjük, lehúzzuk a tűzről, rámorzsoljuk a fetát, majd forrón tálaljuk.
Sörhöz igen jól el tudom képzelni. Izgalmas benne a juharszirup, ettől végképp amerikai hangulatot kap ;) Nagyon szép a fotó!
Beatbull, köszönöm, örülök hogy tetszik! :) Sörhöz, vacsorára tényleg elég jó kis étel. A juharszirup+bacon nagy találmánya az amerikaiaknak, nagyon szeretem együtt, ezt az ételt is nagyon feldobta. :)
2011. augusztus 21., vasárnap