Egyébként főzök rendes ételeket is.
Például ezt. A receptet ma(?) találtam, itt (a tálalást ajánlanám mindenki figyelmébe, szerintem gyönyörű!), igaz, hogy túl sok mindent nem tartottam meg belőle, csak a parajt, meg azt, hogy én is négyféle sajtot tettem bele. A recept átigazítása szintén a hűtőszekrény tartalma, illetve az eddig használt receptem szerint, szerintem jót tett neki.
Borzalmasan egyszerű, gyors, és nagyon finom.
A vajon üvegesig sütjük a felkockázott hagymát, majd fél percre mellédobjuk a felaprított fokhagymát is.
Hozzáadjuk a parajt, a meghámozott, felkockázott krumplit, majd felöntjük fél liter vízzel, sózzuk és fedő alatt addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul.
Hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk, majd hozzáadjuk a reszelt pecorinot, parmezánt és az elmorzsolt kéksajtot is a forró leveshez.
Ízlés szerint tekerünk bele borsot, majd botmixerrel pürésítjük.
Tálalásnál a tányérokba szétosztjuk a felkockázott mozzarellát, és erre merjük a levest. Ha van otthon mini mozzarella, azzal még mutatósabb lesz.
Nekem a te képed sokkal jobban tetszik.
Ági, köszönöm! :)
Hasonló az ízlésünk, de ezt sejtem már egy ideje.
Én is néztem azt a képet és annyira tetszett, hogy még kommenteltem is, de nem jelent meg.
Ez is tetszik (és itt meg is jelenik a hozzászólásom).
Rossamela, köszi! :)
Igen, én is úgy veszem észre, hogy hasonló az ízlésünk… ;)
A tálalás meg annyira gyönyörű volt az eredetinél, hogy először csak azért olvastam bele a receptbe. Aztán persze az is megtetszett. :)
Hmmmm…. de guszta! És ez a szín! Krémleves mániám van, a parajkrémleves (is) hiányzik még a sorból, ezt ki kell próbálnom! A fotód pedig mint mindig… most is nagyon tetszik! :)
Naggyon bejön nekem is ez a leveske, nálam sem került még sorra, de már tervezgettem spenót krémlevest készíteni, na de most találtam egy jó receptet is:)
Felhőlány, Ízlésszindróma, örülök, hogy tetszik! :)
Nagyon jó kis leves, tényleg, a színe is vidám, meg az íze is! :)
2010. január 29., péntek