Parajkrémleves

2009. április 20, hétfő | leves | Szerző: Herczeg Gabriella

p9250002Pontyomat az elmúlt napok kötelező programjai igencsak leamortizálták, így aztán maratoni alvásba kezdett. Mert voltak doktornénik, védőnéni, meg mindenféle néni, akik meggátolták a mindennapi tevékenykedéseiben, úgymint a plüss olvasókönyvéből való hangos felolvasás, majd annak elrágása, illetve a plüssbéka elmajszolása ( kicsi gourmet). Nem, nem, nem beteg, ezek csak a kötelező szűrések és oltások, meg vizitek. Így aztán most tenger időm van, szóval lehet blogot írni. Kicsit először azért erőt kell gyűjtenem, mielőtt a hétvégi parfétermést írásba öntöm, szóval először két recept, ami hetek óta bejegyzésre vár. Az egyik az, alapdarabnak számító, kedvenc krémlevesünk, szintén a luxusmenza irányvonalat követve készül. Szóval semmi extra.

4 adag

600 gr paraj, 15-20 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín (felezhető), 1 tk étkezési keményítő (elhagyható), 4-6 ek fenyőmag, só, bors

A világ legegyszerűbb levese. A parajt felöntöm annyi vízzel, hogy 1 liternyi legyen, a fokhagymagerezdeket hozzáadom, majd főzöm tíz percig. (azért 10 perc, mert ennél kevesebb idő már pofátlanság lenne) A tejszínben habverővel simára keverem a keményítőt, vékony sugárban folyamatos keverés mellett a levesbe csurgatom, majd egyet forralok rajta. Botmixerrel simára turmixolom, majd pirított fenyőmaggal tálalom.

Címkék: , ,

Még nem érkezett be hozzászólás.

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)