Krumplis palacsinta snidlinges tejföllel, vagy ahogy tetszik

2010. január 21, csütörtök | babának, hús nélkül, reggeli | Szerző: Herczeg Gabriella

P6280016

Az ok pedig egyszerű, minimanó annyira rákapott a palacsintára, hogy vannak napok, amikor nem is hajlandó mást elfogyasztani. Ilyenkor sütök palacsintát, reggel, este, délben, mikor hogy. Az édesek után jöttek a sósak, már egészen nagy belőle a repertoár, így időszerű lesz lassan lejegyezni.

Ezzel párhuzamosan persze próbálom elérni, hogy a palacsintafogyasztása ismét az elfogadható szintre csökkenjen, egyelőre kevés sikerrel. De ez is csak egy időszak, majd ezt is megunja, mint a kacsát vagy a bárányt. Legalábbis remélem…

  • 2 adag
  • 2 közepes krumpli (ez nálam tisztíva 12 dkg volt)
  • 2 tojás
  • 5 dkg finomliszt
  • 5 dkg kemény, reszelni való sajt (ementáli, füstölt sajt a gazdaságosabb, pecorino vagy grana padano a finomabb)
  • 1 dl tejföl (vagy ennél kicsit kevesebb, 0,75 dl tej)
  • 2 ek olívaolaj
  • 1-2  gerezd fokhagyma
  • bors vagy szerecsendió (elhagyható)
  • 1-2 ek finomra aprított zöldfűszer (petrezselyemzöld, bazsalikom) ízlés szerint (elhagyható)
  • sok tejföl, reszelt sajt, snidling a tálaláshoz

A krumplit finomra reszeljük, a sajtot és a fokhagymát is.

Hozzáadjuk a tojást, tejet vagy tejfölt, lisztet, olívaolajat, és a fűszereket ízlés szerint, majd lehetőleg habverővel csomómentesre keverjük a tésztát. Sűrű tejföl állagú tésztának kell lennie.

15 percre félretesszük pihenni.

A masszából két evőkanálnyi adagokat rakok a forró palacsintasütőbe, majd közepes lángon mindkét oldalukon aranyszínűre sütöm a korongokat. Lehetőleg teflon serpenyőben süssük, akkor már további zsiradékot sem kell adni hozzá.

Finomra metélt snidlinggel kikevert tejföllel, reszelt sajttal még forrón tálalom.

Címkék: , , , , ,

4 hozzászólás a bejegyzéshez: Krumplis palacsinta snidlinges tejföllel, vagy ahogy tetszik

Vesta
2010. január 22., péntek

Az elkészítésnél kimaradt a liszt hozzáadása, nem mintha nem lenne evidens :)
Ez a recept tulajdonképpen a tócsni és a palacsinta keresztezése,nem? Már el is neveztem magamban palacsninak, és ezt kapja ma ebédre nálam is a gyerek:))

killervidra
2010. január 22., péntek

Köszi, Vesta, javítom!
Igen, olyan kis hibrid lett, szóval a palacsin név kifejezetten találó! :)
Aztán remélem, a gyerkőcnek is ízleni fog! :)

Attila Gal
2012. április 15., vasárnap

Nagyon finomnak nez ki.

killervidra
2012. április 16., hétfő

Attila, örülök hogy tetszik! :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)