Mákos ricottás palacsinta

2009. április 19, vasárnap | reggeli | Szerző: Herczeg Gabriella

p9250009

Reggelikészítés közben szóba került, hogy a ricottás palacsintáról még nem írtam külön bejegyzést, csak a sós változatról. Ezen a férjem nagyon meglepődött, mivel ez a Nigella recept hetente legalább egyszer készül, főleg hétvégén, reggelire. Igaz, én teljes kiőrlésű búzaliszttel készítem, nem feltétlenül az egészséges életmód jegyében, csak így szerintünk jobb az íze. Meg van még néhány apróbb módosítás, de lényegében ugyan az a receptje. A mákos változat is hasonló, mint a “sima” , csak ez liszt+ mákkal készül a 100 gr liszt helyett (ezt most csak azért írom ide le, mert az már tényleg nincs előttem, hogy a sima változatot is posztolom, annyira keveset változtattam az eredeti recepten, viszont azért azt a keveset is képes vagyok elfelejteni, szóval most feljegyzéseket készítek magamnak ) Na, ez az értekezés már messzire vezet, inkább jöjjön a recept. Amiről még csak annyit, hogy nálunk letaszította trónjáról a sima változatot. Nagyon finom!

  • 4 főre (elvileg. nálunk csak 2)
  • 250 gr ricotta,
  • 80 gr teljes kiőrlésű búzaliszt,
  • 3 ek mák, (lehet darált, de darálatlan mákkal még finomabb)
  • 100 gr tej+ amennyit még felvesz,
  • 2 tojás,
  • 3 dkg olvasztott vaj,
  • 1 ek cukor,
  • 1 tk vaníliás cukor (házi. kb 1/4 rúd vaníliának felel meg),
  • 1 citrom leve+ reszelt héja,
  • 2 tk sütőpor

A hozzávalókból sűrű palacsintatésztát keverek (simára, habverővel), nekem általában még kell bele önteni egy kevés tejet. Fél óra pihentetés után teflon serpenyőben kisütöm evőkanálnyi adagokban, kis, duci, kerek palacsintáknak további zsiradék hozzáadása nélkül. Erdei gyümölcsből sűrű szószt főzök hozzá, és juharszirupot is teszek az asztalra. De a férjem csak “üresen” szereti.

p9250019

Címkék: , , , ,

Még nem érkezett be hozzászólás.

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)