Nem egy nagy kaland, de picuri imádja, az apja meg nyaggat a receptek írásban való rögzítéséért, hogy végre ő is tudjon főzni Pontyra, ha én véletlenül nem vagyok itthon.
A recept Nigella szakácskönyvéből származik, persze a blogra eddig nem került fel az alaprecept (ez általában az alapreceptek sorsa), de egy mákos változata már szerepelt.
Most viszont jöjjön a “sima”, hiszen minimanónak ezt készítem leginkább. Az eredeti recept már kicsit megváltozott az idők során, de én szeretném azt hinni, hogy ez a változás a tökéletesedését szolgálta.
2-3 adag
250 gr ricotta,
2 dl tej,
10 dkg simaliszt,
2 tojás,
3 dkg olvasztott vaj,
1 ek vaníliás cukor (házi vagy Bourbon)
1/2 biocitrom reszelt héja vagy 1/2 kk szárított citromhéj
1 ek nádcukor
1 kk sütőpor (foszfátmentes is jó)
juharszirup, gyümölcsök, mézzel kikevert joghurt a tálaláshoz
A hozzávalókból habverővel sűrű, csomómentes palacsintatésztát keverünk, ezt félretesszük 15 percre pihenni a sütés előtt.
Teflon serpenyőbe evőkanálnyi adagokat rakunk további zsiradék hozzáadása nélkül (ezeket egyengetni sem kell, maguktól szépen szétterülnek), majd mérsékelt lángon a palacsinták mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
Olyan gyönyörűséges!
Belly, örülök, hogy tetszik! :)
:D ez elég jól néz ki. csinálok most egy ilyet. anyum meg fog lepődni hogy én főzök bármit is
:)))
Örülök hogy tetszik a recept! :)
[…] bőséges reggeliben kizárólag csak hétvégén van részem. Flat Cat oldalán olvastam a ricottás palacsinta, illetve az amerikai vastag palacsinták sokféle receptjét. Korábban a sarki boltban is lehetett […]
2010. január 24., vasárnap