Ricottás palacsinta egyszerűen

2010. január 24, vasárnap | babának, reggeli | Szerző: Herczeg Gabriella

P7010068

Nem egy nagy kaland, de picuri imádja, az apja meg nyaggat a receptek írásban való rögzítéséért, hogy végre ő is tudjon főzni Pontyra, ha én véletlenül nem vagyok itthon.

A recept Nigella szakácskönyvéből származik, persze a blogra eddig nem került fel az alaprecept (ez általában az alapreceptek sorsa), de egy mákos változata már szerepelt.

Most viszont jöjjön a “sima”, hiszen minimanónak ezt készítem leginkább. Az eredeti recept már kicsit megváltozott az idők során, de én szeretném azt hinni, hogy ez a változás a tökéletesedését szolgálta.

2-3 adag

250 gr ricotta,

2 dl tej,

10 dkg simaliszt,

2 tojás,

3 dkg olvasztott vaj,

1 ek vaníliás cukor (házi vagy Bourbon)

1/2 biocitrom reszelt héja vagy 1/2 kk szárított citromhéj

1 ek nádcukor

1 kk sütőpor (foszfátmentes is jó)

juharszirup, gyümölcsök, mézzel kikevert joghurt a tálaláshoz

A hozzávalókból habverővel sűrű, csomómentes  palacsintatésztát keverünk, ezt félretesszük 15 percre pihenni a sütés előtt.

Teflon serpenyőbe evőkanálnyi adagokat rakunk további zsiradék hozzáadása nélkül (ezeket egyengetni sem kell, maguktól szépen szétterülnek), majd mérsékelt lángon a palacsinták mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.

Címkék: , , ,

5 hozzászólás a bejegyzéshez: Ricottás palacsinta egyszerűen

Belly
2010. január 24., vasárnap

Olyan gyönyörűséges!

killervidra
2010. január 24., vasárnap

Belly, örülök, hogy tetszik! :)

nak3d_dogs
2011. január 20., csütörtök

:D ez elég jól néz ki. csinálok most egy ilyet. anyum meg fog lepődni hogy én főzök bármit is

killervidra
2011. január 20., csütörtök

:)))
Örülök hogy tetszik a recept! :)

[…] bőséges reggeliben kizárólag csak hétvégén van részem. Flat Cat oldalán olvastam a ricottás palacsinta, illetve az amerikai vastag palacsinták sokféle receptjét. Korábban a sarki boltban is lehetett […]

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)