Mandulás kifli

2008. december 22, hétfő | desszert | Szerző: Herczeg Gabriella

p5300019Vagy hókifli. Ez egyszer. Ugyanis nálunk senki nem szereti a porcukorral leszórt dolgokat. Most valami nosztalgikus eltévelyedése miatt a férjem mégis azt kérte, hogy szórjak rá,legalább egy keveset,  aztán persze rájött, hogy mennyire nem szereti…

A recept annyiban különböző az összes többitől, hogy az omlós tészta alapreceptje van “rászabva” a hókiflire. Próbáltam ugyan másféle receptúra alapján is aprósütiket sütni, de mindre annyi megjegyzést kaptam csak, hogy “finom…de inkább süssél olyan ropogósat, mint régebben”

12,5 dkg liszt, 15 dkg hámozott, finomra őrölt mandula, 25 dkg vaj, 10 dkg cukor, 2 tojás sárgája, 2 tasak Bourbon vaníliás cukor, vagy 1/2 rúd vanília kikapargatott belseje+2 dkg cukor

A hozzávalókat összegyúrom, hűtőbe teszem fél órára. 3×1 cm rudakat sodrok, kifliket formázok belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, 200°C fokon 15 perc.

Címkék: , ,

Még nem érkezett be hozzászólás.

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)