Ha a clafoutis és az amerikai palacsinta házasságra lépne, valami hasonló lenne a végeredmény. Mivel a fiaim palacsinta függők mindketten, a sütögetésre viszont nem mindig biztosítják a körülményeket (tehát miközben próbálom sütni a palacsintát, életveszélyes manővereket hajtanak végre a háztartási gépek segítségével), így ez a tepsis változat hivatott biztosítani a gyorsan elkészíthető, palacsintára hajazó meleg reggelit.
Finom, gyümölcsös, gyors. Mi más kellene még?
A liszteket elkeverem a sütőporral, hozzáadom a tojást, joghurtot, mézet, fűszereket, olajat, habverővel alaposan kikeverem. Kiolajozott sütőtálba öntöm (nagyjából egy 22 cm-es kerek piteformába való ez az adag), majd a kimagozott, szeletekre vágott gyümölcs gerezdeket a tésztába nyomkodom.
Előmelegített sütőben 180 C fokon (villanysütő, alsó-felső sütés) 30-40 percig sül. Akkor jó, amikor már a közepe is megemelkedik, de a sütési idő függ attól, hogy milyen vastag rétegben sikerül elteríteni a tésztát ( én a nagyjából 5 centi vastagon elterülő tésztát 40 percig sütöttem)
Melegen, mézes joghurttal, esetleg porcukorral megszórva, reggelire, uzsonnára kiváló darab.
Még nem érkezett be hozzászólás.