mini citromos túrótorták áfonyával

2013. július 7, vasárnap | desszert | Szerző: Herczeg Gabriella

Aztán ha mégsem lenne kedvünk sütnie ebben a nagy melegben…

Sütés nélküli mini torták, keksz alul, túró felül, az egész áfonyával megfejelve. Olyan egyszerűen elkészül, mint amilyen finom.

  • mini citromos túrótorták áfonyával
  •  12 darab
  • 20 dkg zabpelyhes keksz
  • 10 dkg vaj
  • 50 dkg sovány túró
  • 2 dl tejszín
  • 5 gr zselatin
  • 10 dkg cukor
  • 1 nagyobb citrom finomra reszelt héja és leve
  • 10 dkg áfonya+ a díszítéshez

 

A zabpelyhes kekszet késes aprítóban porrá őröljük, elkeverjük az olvasztott vajjal, majd kapszlikkal bélelt muffinsütőben egyenletesen szétosztjuk a tésztát és egy kanál hátával alaposan lenyomkodjuk. Hűtőben dermesztjük legalább 15 percig.

A tejszínt felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a zselatint. Addig kevergetjük, amíg a szemcsék teljesen feloldódnak benne, ha szükséges, ismét melegítjük (ekkor már ne forraljuk, mert a zselatin elveszíti zselésítő képességét)

A túrót kikeverjük a cukorral, a citrom levével, héjával, majd hozzáadjuk a zselatinos tejszínt is. Hozzáforgatjuk az áfonyát és a masszát szétosztjuk a muffinkapszlikban. A torták tetejét 2-3 szem áfonyával díszítjük.

Fogyasztás előtt legalább 3-4 órán át hűtőben pihentetjük, amíg megköt a zselatin.

Címkék: , ,

Még nem érkezett be hozzászólás.

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)