Aztán ha mégsem lenne kedvünk sütnie ebben a nagy melegben…
Sütés nélküli mini torták, keksz alul, túró felül, az egész áfonyával megfejelve. Olyan egyszerűen elkészül, mint amilyen finom.
A zabpelyhes kekszet késes aprítóban porrá őröljük, elkeverjük az olvasztott vajjal, majd kapszlikkal bélelt muffinsütőben egyenletesen szétosztjuk a tésztát és egy kanál hátával alaposan lenyomkodjuk. Hűtőben dermesztjük legalább 15 percig.
A tejszínt felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a zselatint. Addig kevergetjük, amíg a szemcsék teljesen feloldódnak benne, ha szükséges, ismét melegítjük (ekkor már ne forraljuk, mert a zselatin elveszíti zselésítő képességét)
A túrót kikeverjük a cukorral, a citrom levével, héjával, majd hozzáadjuk a zselatinos tejszínt is. Hozzáforgatjuk az áfonyát és a masszát szétosztjuk a muffinkapszlikban. A torták tetejét 2-3 szem áfonyával díszítjük.
Fogyasztás előtt legalább 3-4 órán át hűtőben pihentetjük, amíg megköt a zselatin.
Még nem érkezett be hozzászólás.