Egy olyan desszert következik, aminek a nevét tovább tart leírni, mint magát a desszertet elkészíteni, és mégis bűnösen finom. Nem egy kalóriaszegény darab, ez igaz, de ebben az időszakban, az átvirrasztott éjszakák után én gyakran vágyom a gyorsan elkészíthető és szívet-lelket melengető, kényeztető finomságok után (igazság szerint soha nem volt annyi gyors desszert a blogon, mint az első kisfiam születése utáni hónapokban, és ugyan igyekszem majd visszafogni magam, de a mostaniak közül is egy-két jól sikerült darab várható, hogy posztolásra kerül) Az egészségesebb ételek kedvelői számára pedig jó hír, hogy ez az időszak nem tart majd soká, és igyekszem közben ezeket a desszerteket a blogon rengeteg zöldséggel, salátával kompenzálni.
A kókuszt száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, amíg illatozni kezd és enyhe aranyszínt kap. Ezután kiszedjük, félretesszük.
A serpenyőben a cukrot és a sót 2 evőkanálnyi vízzel elkeverjük, majd közepes lángon, időnként megkavarva világos karamellt készítünk belőle. Hozzáadjuk a vajat a fél deci vizet és tejszínt, majd kis láng felett, állandó kevergetés mellett addig melegítjük, amíg a karamell feloldódik és a szósz besűrűsödik. Ha elkészült, kihűtjük.
A banánt feldaraboljuk és turmixgép kancsójába tesszük a juharsziruppal, citromlével és tejszínnel együtt, majd addig turmixoljuk, amíg sima, habos krémet kapunk.
A krémet szétosztjuk poharakba, meglocsoljuk a szósszal és megszórjuk a pirított kókusszal.
Szenzációsan finom lehet!
Chriesi, örülök hogy tetszik! :) Tényleg finom, sőt, már-már addiktív. :)
Nyamm! Most a cukormentes hónapban csak álmodozom erről! De ami késik, az nem mindig a busz! ;)
:)))
Zita, örülök hogy tetszik! :) Hát igen, idővel ez is sorra kerülhet. :) Én most épp a cukormentes hónap ellenkezőjét tartom, igazság szerint egész évben nem használok ennyi cukrot, mint most, de kialvatlanság ellen beválik. :)
2013. február 22., péntek