Jól van, tudom, nem ez a leggusztább kinézetű étel, amit valaha fotóztam, sőt, még csak bizalomgerjesztőnek sem mondanám így elsőre, de félre az előítéleteket, ez finom!
Mostanában egyébként rengeteg bejegyzés került fel a blogra, köszönhetően a megszaporodott nagy közös családi főzéseknek és a pániknak, hogy két hét múlva el kell hagynom a konyhámat- de sajnos csak jegyzet formájában és szégyellem is magam egy kicsit, amiért ehhez képest most csak egy ilyen percek alatt összedobható könnyű ebédre vagy vacsorára futja tőlem, már ami a fényképpel ellátott bejegyzést illeti. Persze ezzel nem az érdemeit akarom csökkenteni, hiszen tényleg gyors, egyszerű, finom és egészséges ételről van itt szó, egyszerűen csak magyarázom a bizonyítványom. Aztán a jövőhétre ígérem, összekapom magam, elvégre van még két teljes hetem bepótolni a lemaradást.
A karfiolt megmosom, leszárítom, kisebb rózsákra szedem, majd kivajazott sütőtálba teszem. A juhtúrót kikeverem a tejföllel és az apróra vágott sonkával, porrá őrölt korianderrel, majd a karfiolra öntöm. A tetejére szórom a durvára vágott diót, vajat forgácsolok rá bőven és előmelegített sütőben 180°C fokon (villanysütő, alsó-felső sütés) 40 percig sütöm.
Pompás hozzávalók és pompás étel!
A csudába, ma voltam vásárolni, vettem egy halom zöldséget, de karfiol sajnos nincs közte! :) Most mehetek megint a boltba. :)
Krisztina, köszönöm, örülök hogy tetszik! :)
Jenis, akkor tetszik, örülök! :)))
Szerintem igenis guszta,legalábbis én azonnal vennék belőle.
Nagyon szeretem a karfiolt.
Vajon sima túróval is működik? Nem rajongok a juhtúróért, nekem túl karakteres, de a recept tetszik. Nagyon :)
Belly, örülök hogy tetszik! :) Az íze az tényleg nagyon rendben van! :)
Emese, persze hogy működik! Állagra nagyon hasonló lesz, ha áttöröd a túrót, vagy egyszerűen csak botmixerrel dolgozod össze a tejföllel. Én talán csak a koriandert cserélném le akkor valami más fűszerre, mondjuk fokhagymára. :)
Örülök hogy tetszik! :)
2011. március 11., péntek