Csak hogy ne maradjon a blog új recept nélkül.
Nos a legjobb kirándulós ellátmány szerintünk még mindig a tésztasaláta, de az az igazság, hogy ez nem csak kirándulás mellé jó, hanem még frissen, langyosan is isteni.
Az aszalt paradicsom most hozzá egy babérlevéllel, szegfűborssal és fokhagymával ízesített olajban eltett darab, de egy mezei olívaolajjal feltöltött is megteszi, csak akkor fűszerezzük kicsit gazdagabban a salátát.
Vizet forralok a tésztának a kevés sóval mozsárban porrá őrölt édesköménymaggal és a kés pengéjével meglapított fokhagymákkal. Ha felforrt sózom, majd kifőzöm benne a tésztát.
Közben a szardellafilét elkaparom, egy mély tálba teszem, elkeverem a nagyon apróra vágott paradicsommal, lecsöpögtetett átöblített zöld borssal és kapribogyóval (ha a kapri nagyobb szemű, akkor szárazzuk le és aprítsuk finomra azt is), hozzáadom az olajat, ecetet. A kifőtt tésztát leszűröm, hideg vízzel átöblítem, alaposan lecsöpögtetem, majd összeforgatom a paradicsomos keverékkel. Rámorzsolom a fetát, átkeverem, és kész.
Azonnal tálalható, de hűtőbe is kerülhet hideg salátának.
Még nem érkezett be hozzászólás.