Zöldborsó krémleves petrezselyemmel

2010. május 26, szerda | babának, leves | Szerző: Herczeg Gabriella

P1014048

Most valahogy nem nagyon jön az ihlet az írásra, köszönhetően a 18°C foknak, ami a lakásban tombol, ugyanis a miniatűr ellopta a légkondi távirányítóját, bekapcsolta, majd elrejtette, ki tudja hova. Ha nem hozza elő miután felébredt, kénytelen leszek felmászni a plafonra és manuálisan kikapcsolni.


Addig meg sütök egy pavlovát, a sütő legalább melegít.

Egyébként a leves nagyon finom, könnyed, nyárias, frissítő ízű, már ha valaki ilyenre vágyik, és nem fagyoskodik éppen…

  • 4 adag
  • 50 dkg zsenge zöldborsó (kifejtve mérve)
  • 15 dkg újkrumpli
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dl alaplé (vagy leszűrt csirkehúsleves)
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 5 dkg mascarpone
  • 1 citrom héja finomra reszelve és a felének a leve
  • friss típusú kecskesajt a tálaláshoz

A zöldborsót felteszem főni az alaplével és még 5 dl vízzel, hozzáadom a négyfelé vágott megtisztított fokhagymagerezdeket, a meghámozott, nagyobb kockákra vágott krumplit, majd fedő alatt addig főzöm, amíg a krumpli megpuhul.

Hozzáadom a száráról lecsipkedett petrezselyemzöldet, a citrom héját, levét, a mascarponet, és botmixerrel pürésítem. Sózom ízlés szerint.

Tálalásnál tányérokba szedem, és kecskesajtot morzsolok a forró levesbe. De lehet hozzá adni reszelt parmezánt vagy pecorinot is, sőt a levesbetét el is hagyható, én a sajtot csak a kisded forszírozott fehérjebevitele miatt tettem bele.

Címkék: , , , , , ,

2 hozzászólás a bejegyzéshez: Zöldborsó krémleves petrezselyemmel

melinda
2010. szeptember 17., péntek

szia örülök,hogy rátaláltam a borsókrémlevesedre,a fiam nagyon válogat 9éves így biztos meg fogja enni a borsót a krémleveseket nagyon szereti üdvözlettel egy anyuka

killervidra
2010. szeptember 18., szombat

Melinda, örülök ha beválik, szurkolok nektek! :)
Nálunk sokszor volt életmentő ez a leves, ezt az én kisfiam is megeszi minden körülmények között! :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)