Hosszú cím, fél óra alatt elkészülő meglehetősen finom étel.
A dió-körte-lágy penészes sajt (reményeim szerint) elcsépelhetetlen kombinációját szerintem nem kell külön bemutatnom, a balzsamecetben pácolt sült csirkéről meg csak annyit, hogy az ecet azon kívül, hogy kellemes, édes-karamellás-savanykás ízt ad a húsnak, remek állagot is kölcsönöz neki.
A csirkemellet éles késsel lap szerint vékony, fél centis szeletekre vágom (ha nem megy biztonságosan az ilyen vékonyra vagdalás, akkor lehet kicsit vastagabb szeleteket vágni, és klopfolóval fél centi vastagra ütögetni). A balzsamecetet és olívaolajat elkeverem, majd beleforgatom a húst, melléteszem a kés pengéjével kissé megütögetett rozmaring ágat és állni hagyom benne fél óráig szobahőmérsékleten. (lehet tovább is, egy-két órán át, de én, illetve Ponty most csak ennyi időt hagytunk neki)
Közben megmosom, lecentrifugálom a salátát, összeforgatom a dióolajjal, felszelem a sajtot, megvágom a diót, meghámozom a körtét, kivágom a magházát és cikkekre vágom.
Száraz teflon serpenyőben először mérsékelt lángon megpirítom egy kicsit a diót. Kiszedem, félreteszem.
Felforrósítom a serpenyőt, beleteszem a hússzeleteket, rájuk öntöm a maradék ecetes pácot, mellédobom az egészben hagyott ágacska rozmaringot és megsózom. Mindkét oldalukon 2-3 percig sütöm nagy lángon, vagy amíg átsül a hús.
Kiszedem a húsokat és még forrón mindegyikre egy-egy szelet brie sajt kerül. Melegen tartom tálalásig.
A serpenyőbe megy a felszeletel körte, ami a hús szaftjában sütök nagy lángon mindkét oldalán pár percig, amíg kívül karamellizálódik, de belül még nem puhul meg teljesen.
Tálalásnál a tányérra halmozom a salátát, erre jönnek a körte gerezdjei, az egészet megszórom a pirított dióval és meglocsolom a serpenyőben maradt balzsamecetes szafttal. Mellé szedem a sajtos sült mellfiléket.
Még nem érkezett be hozzászólás.