Avokádókrém almával, wasabival

2010. március 9, kedd | előétel, hús nélkül | Szerző: Herczeg Gabriella

P1011675

Ismét egy recept az aktuális kedvenc Ínyenc ételek szakácskönyvemből, ami szintén hosszú ideje várja már a megvalósítást.

A krém egy könnyű, de nagyon kellemes, friss ízű mártogatós, amit nyers zöldségek, lepénykenyér társaságában illik fogyasztani, szóval akár egészségesnek is lehetne nevezni-ha nem egy éretlenül szüretelt, vegyi anyagokkal kezelt, hetekig utaztatott külhoni gyümölcs lenne az alapanyag. Mindegy, az avokádóért szemet hunyunk. Meg a lime-ért is. Egyébként meg van benne alma, az legalább tényleg egészséges.

Eredetileg tejföl szerepelt hozzá a receptben, de úgy túl híg lett volna. Így meg pont jó. Így utólag még el tudnék képzelni benne egy kis gyömbért is, de anélkül is tökéletes. Wasabi hiányába pedig a mezei reszelt torma is megfelel.

  • 2-3 adag
  • 2 avokádó
  • 1 közepes alma (~ 15 dkg)
  • 10 dkg tejszínes sajtkrém (Philadelphia)
  • 1 lime leve és reszelt héja
  • 2 tk wasabi (vagy reszelt torma)
  • 1 tk zöld bors, mozsárban porrá őrölve

A lime-ot megpróbálom minél alaposabban megmosni forró vízben (ez egyébként hivatalosan nem használ, de nyugtatja a lelket). Megszárítom, a héját lereszelem egy késes robotgép keverőtáljába, levét kicsavarom.

Hozzáadom a meghámozott, felkockázott almát és  avokádót, wasabit, sajtkrémet, borsot, és azonnal összedolgoz(tat)om a géppel, meg nem barnuljon az alma. Ha sikerül vastag, feketés héjú avokádót szerezni hozzá, akkor az avokádót elég csak félbevágni, kipöckölni  a magját, és kanállal kivájni a húsát, akkor ha ügyesek vagyunk, a héja megmarad a tálaláshoz.

Én csak a legvégén sóztam. Itt, ha szükséges, mehet még bele egy kis wasabi/torma is.

Hámozott, vastagabb csíkokra vágott répával, uborkával, pirított lepénykenyérrel tálalom.

Címkék: , , ,

3 hozzászólás a bejegyzéshez: Avokádókrém almával, wasabival

peel
2010. március 9., kedd

Honnan tudtad, hogy avokádom is van otthon és akartam vele vmit kezdeni? : )
Jelentem a hamis tortillád remek volt, lehet, h. holnap ismétlés lesz, ezzel az avokádókrémmel : )

DeeDee
2010. március 9., kedd

Pont ma vettem avokádót, és arra gondoltam, hogy almával párosítom, mert azzal még nem próbáltam!
Szuper a recept!

killervidra
2010. március 9., kedd

Peel, örülök, hogy segíthettem! :)
Azóta már nálunk is volt hamis tortilla (egy párszor… :) ), kipróbáltam az öcsém félét, meg fele rétesliszt-fele kukoricaliszttel is, és úgy is működik- de nem tudnám eldönteni, hogy melyik a finomabb. :) (egy kis hamis tortilla update :)
Deedee, köszönöm, örülök hogy elnyerte a recept a tetszésedet! :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)