Ez egy igen gyors, de legalább annyira finom desszert.
Lehet hozzá sütni a piskótát sk., de egy jobb minőségű babapiskóta, vagy piskótatallér szerintem kiválóan megfelel, és így abban a szerencsés helyzetben lehet majd részünk, hogy tíz perc munkával tömegeket nyűgözünk le.
Vigyázat! Nem diétás.
A málnát a cukorral és a narancs levével vagy a likőrrel felforraljuk, majd 1-2 perc főzés után lehúzzuk a tűzről.
Közben a fehér csokit késsel felaprítjuk, és a mascarponeval kis láng fölött, gyakran kevergetve, lehetőleg vastag aljú teflon edényben összeolvasztjuk. 30°C fok körül már felolvad, nem szabad túlhevíteni!
Ha már nincsenek benne csoki darabkák, hozzákeverjük a joghurtot.
Desszertes tálkák aljába szétosztjuk a piskótatallérokat, vagy a nagyobb darabokra tördelt babapiskótát, meglocsoljuk a málnás szósszal.
Egy műanyag zacskó egyik sarkába kanalazzuk a krémet, melynek a csücskén kb 2 cm lyukat vágunk, és ezt nyomózsákként használva a piskótára rétegezzük a krémet. Ez az egész cécó persze el is maradhat, és rá lehet csak simán kanalazni, akkor meg rusztikus lesz a végeredmény, de gyorsabb. És úgyis az íze számít.
Fogyasztás előtt hűtőbe kerül, legalább fél órára.
Megjegyzés: Ennek egy változata, ha a krémhez 1:1 arányban keverünk ki mascarponet joghurttal, és édesítjük, a krém minden 10 dkg-jára kb 1 púpos evőkanálnyi porcukrot számítva. A piskóta helyett pedig itt használjunk amarettit lehetőség szerint.
Ez még egyszerűbb, de nagyon finom, és ez anyósom kedvenc desszertje is.
Épp az ilyesmit nagyon tudom értékelni….Isteni!
Az. És mennyire nem diétás, hiába a joghurt… :)
2010. január 10., vasárnap