A hűtő rendszerezésének második lépése, amikor szembesülök az éppen lejáró szavatosságú élelmiszerek tömkelegével. Minő véletlen, pont a mai nappal vált volna avétossá fél kiló túró, 8 dl joghurt és 15 dkg mascarpone.
Egy joghurt még lecsúszott magában, de a többiből muszáj volt sütni valamit. A túróból lett túrótorta, a joghurtokból meg ez a puding. A recept alapjaiban igen hasonló az Ízvarázs füzetek Rakott finomságok című kötetének sült pudingjához, csak én a romlandó élelmiszereimből készítettem, ennek megfelelően (illetve annak, hogy csak három tojásom maradt) változtattam meg a hozzávalókat illetve az ízesítését kissé (na jó, eléggé) átalakítottam. Igazából kapóra jött ez a joghurtos baleset, mert az eredeti receptet a benne lévő jelentős mennyiségű tej miatt nem készítettem el eddig.
Melegen nagyon finom, langyosan isteni, hidegen nem tudjuk, mert nem maradt belőle semennyi sem, ami kihűlhetett volna.
A legegyszerűbb minden hozzávalót a málna kivételével beleönteni egy turmixgép kancsójába és simára kevertetni vele. De ha ez nincs, jó a kézi habverő és egy mélyebb tál is. Ekkor célszerű a keményítőt először egy kevés joghurttal simára keverni és ezután hozzáadni a többi joghurtot, mascarponet, tojást, cukrot, citrom levét és héját, továbbá a gyömbért.
Kivajazott formákba öntöttem, majd a tetejükre potyogtattam a málnát. Csak finoman, le ne süllyedjenek. Én most amúgy mirelit málnát használtam, ez volt itthon. Ilyenkor fagyosan kell még a pudingba (de a sütikbe is) tenni és akkor nem mállik szét, nem törik össze.
160°C fok (gázsütő), 60 perc. Kisebb vagy laposabb forma esetén kevesebb idő is elegendő.
Ez nagyon, nagyon finom. Krémes, remegős. Csak ne lenne olyan nehéz kivárni, amíg megsül…
Azt hiszem, befizetek hozzád kosztosnak:))
Ha már unalomból ilyeneket tudsz…Szuper!!
Köszi, Trinity! :) Amúgy gondoltam rád amikor megkóstoltuk, szerintem ez nálatok is bejönne! :)
Kosztosnak én is nagyon szívesen jövök:)
Hidegen is biztos isteni. Lett volna.
Köszi, Cserke! :) De ha te jössz ide, akkor én meg kihez menjek? :)
Ági! Annyira izgat milyen lehet hidegen, hogy kénytelen leszek megismételni hamarosan. Csak el ne fogyjon megint, mielőtt kihűl… :)
épp azon gondolkozom, hogy a kép tetszik-e jobban vagy a recept. mert vicces módon pont ezek az alaphozzávalók várnak sürgös felhasználásra nálam is. ráadásul a p ma vettem egy kis málnát a zöldségesnél *dumdidum*
Köszi, Nokedli! :)
Remélem ízleni fog! :)
2009. szeptember 16., szerda