Egy kézmelengető leves, amit aztán tényleg lehet bögréből is kortyolgatni, mivel a levesbetét, a mandula most a levesbe került olyan módon, hogy bele lett turmixolva, így adva csodás krémes állagot a levesnek. Az ízek melegek, bársonyosak, római kömény, koriander, fahéj, szegfűszeg, azaz a garam masala végtelenül leegyszerűsített, de így a legtöb háztartásban is kivitelezhető változatban. A citrom opcionális, szerintem nagyon jót tett neki egy kis frissítő illat és savasság, de ízlés szerint el is hagyható. Ha pedig épp zöldség alaplé nem akad otthon, de a szülők ránk tukmáltak egy kevés húslevest a vasárnapi családi ebéden, ami azóta is ott lapul a fagyasztóban, hát az sem rontja majd el.
Tetszik a tálalás és a mandula beleépítése! A karfiolnak szerintem jót tesz egy kevés sav, legyen az citrom, más citrusgyümölcs vagy ecet.
Beatbull, köszönöm, örülök hogy tetszik! :) Én is nagyon szeretem hozzá a citromot, de a férjem nem, ezért írtam ezt a kitételt, hátha nincs egyedül. :)
ahogy elképzeltem az ízeket, nagyon tetszetős. Viszont, holnap anyu főz, kirakom neki, hátha, bár kétlem. Nem szereti a hagyományostól eltérő dolgokat készíteni :)
Kinga, azért hátha. :) Örülök hogy tetszik és tényleg nagyon finom. :)
2012. február 10., péntek