Lassan helyreáll idehaza a dolgok rendje, a berendezési tárgyak a helyükre kerülnek és a fagyigép ismét befér a mélyhűtőbe. Szóval a nagy nyári nélkülözés után a melegebb napokkal egyetemben ősz elejére beköszönt ismét a fagylalt korszak. Legalábbis nálunk.
Volt-van még pár megvalósításra váró ötletem, ez az egyik, és mivel igen jól sikerült, itt a helye a blogon.
A vizet felforralom a cukorral és addig kavargatom, amíg az feloldódik benne. Lehúzom a tűzről, beletördelem a csokit és addig kavargatom, amíg az is felolvad benne. A csilit kettévágom, a magjait, ereit kivágom, felaprítom, majd mozsárban 1 tk nádcukorral szétmorzsolom. A sziruphoz adom.
A nektarint meghámozom, kimagozom, feldarabolom, simára turmixolom. Hozzáadom a már kihűlt szirupot, összeturmixolom, majd a masszát hűtőben kihűtöm.
Fagylaltgépben kifagyasztom, tölcsérbe adagolom.
Tök jó sötét színe lett! Tán még külön kiterítetted és hagytad oxidálódni a nektarint? ;) Nagyon szép! S tetszik atz ötlet is, hogy gyümölcspürébe került a csoki.
Beatbull, köszi, örülök hogy tetszik! :) Bár a nektarin húsa most elég sötét vöröses narancs volt, de a “munka” jelentősebb részét az étcsoki végezte el. :) Valóban nagyon kellemes volt, üdítőbb, mint a sima étcsokoládé fagylalt.
Nagyon állat!!! Örülök, a recepteknek, már lesegettelek egy ideje ; )
Peel, örülök hogy tetszik! :) Kicsit sűrű volt a nyár, még a szeptember is elég húzós lesz, de az öcsémék esküvője után remélhetőleg már visszaáll minden a régi kerékvágásba. Azért a héten még lesz pár recept. :)
2011. augusztus 21., vasárnap