Tudom, hogy volt már édes sóskapuding a blogon, nem is olyan régen, de ez most olyan szép lett, és hát a tetején azzal a mentás cukorral… Szóval most egy pici változtatással, egy picit gyümölcsösebben. Ugye nem baj?
A tejet a sóskával, cukorral és a tojásokkal simára turmixoljuk turmixgéppel vagy botmixerrel, majd hozzákeverjük a tejszínt is, ezt már kanállal.
Szuflé formákba szűrjük a sóskás masszát, majd egy magasabb falú tepsibe állítjuk. Annyi forró vizet öntünk a tepsibe, hogy a szuflé formákat félig lepje el, majd előmelegített sütőben 140°C fokon 35 percig gőzöljük. Ha elkészült, kiszedjük a formákat a vízből és kihűtjük.
A mentát mozsárban eldörzsöljük a kristálycukorral, az epreket felszeleteljük.
Tálalás előtt megszórjuk a tetejét a mentás cukorral, eperrel díszítjük.
Nem baj, jöhet nyugodtan gyümölcsösebben is ;)
Ez a mentás cukor még az első konyhai lépéseimnél került elő jópár éve, épp most vettem elő én is ismét, bár nálam rebarbarára került ;)
Beatbull, ennek örülök! :)))
Én a mentás cukrot még anno Jamie Olivertől tanultam el, bár ma már az ananász a legutolsó dolog, amihez használnám. De tényleg nagyszerű dolog. :)
Éppen tegnap este olvastam a mentás cukros rebarbarás recepted a Magyar Konyhában, és nagyon tetszett! :) Akárcsak a spenótos salátád! ;)
Köszi ;) Majd csak jövő héten jutok el oda, hogy kézben foghassam – Tőled is vannak benne receptek? Rengeteg nagyon jó sóskás és spenótos recept szerepelt mostanában itt a blogodon.
Nem, nincsenek.Igazából ez a puding, a kecskesajttorta és a rebarbarás krémleves eredetileg az újság számára készült, de végül nem került bele.
Viszont a sóska-spenót-rebarbara téma kapcsán annyi ötlet jutott eszembe, és annyira megtetszettek, hogy ezeket most szépen sorban megvalósítom. :)
egyáltalán nem baj :) köszi :))
megint kék vagyok, pedig az újabb néven. én ezt nem értem :D
Lehet hogy csak az e-mail címet és URL címet ellenőrzi, a nevet nem. Ezt még én sem tudom. Nekem pl 4. éve nem sikerül megváltoztatnom a csúf barna avatarom. :)
2011. május 26., csütörtök