Édes sóskapuding mentás cukorral, eperrel

2011. május 25, szerda | desszert | Szerző: Herczeg Gabriella

Tudom, hogy volt már édes sóskapuding a blogon, nem is olyan régen, de ez most olyan szép lett, és hát a tetején azzal a mentás cukorral… Szóval most egy pici változtatással, egy picit gyümölcsösebben. Ugye nem baj?

  • 4 szuflé formához
  • 1,5 dl tejszín
  • 1,5 dl tej
  • 4 dkg sóska
  • 2 tojás
  • 3 ek nádcukor
  • 15 nagyobb levél menta
  • 3 ek cukor
  • 4 nagyobb szem eper

A tejet a sóskával, cukorral és a tojásokkal simára turmixoljuk turmixgéppel vagy botmixerrel, majd hozzákeverjük a tejszínt is, ezt már kanállal.

Szuflé formákba szűrjük a sóskás masszát, majd egy magasabb falú tepsibe állítjuk. Annyi forró vizet öntünk a tepsibe, hogy a szuflé formákat félig lepje el, majd előmelegített sütőben 140°C fokon 35 percig gőzöljük. Ha elkészült, kiszedjük a formákat a vízből és kihűtjük.

A mentát mozsárban eldörzsöljük a kristálycukorral, az epreket felszeleteljük.

Tálalás előtt megszórjuk a tetejét a mentás cukorral, eperrel díszítjük.

Címkék: , , , ,

7 hozzászólás a bejegyzéshez: Édes sóskapuding mentás cukorral, eperrel

Beatbull
2011. május 26., csütörtök

Nem baj, jöhet nyugodtan gyümölcsösebben is ;)
Ez a mentás cukor még az első konyhai lépéseimnél került elő jópár éve, épp most vettem elő én is ismét, bár nálam rebarbarára került ;)

killervidra
2011. május 26., csütörtök

Beatbull, ennek örülök! :)))
Én a mentás cukrot még anno Jamie Olivertől tanultam el, bár ma már az ananász a legutolsó dolog, amihez használnám. De tényleg nagyszerű dolog. :)
Éppen tegnap este olvastam a mentás cukros rebarbarás recepted a Magyar Konyhában, és nagyon tetszett! :) Akárcsak a spenótos salátád! ;)

Beatbull
2011. május 29., vasárnap

Köszi ;) Majd csak jövő héten jutok el oda, hogy kézben foghassam – Tőled is vannak benne receptek? Rengeteg nagyon jó sóskás és spenótos recept szerepelt mostanában itt a blogodon.

killervidra
2011. május 29., vasárnap

Nem, nincsenek.Igazából ez a puding, a kecskesajttorta és a rebarbarás krémleves eredetileg az újság számára készült, de végül nem került bele.
Viszont a sóska-spenót-rebarbara téma kapcsán annyi ötlet jutott eszembe, és annyira megtetszettek, hogy ezeket most szépen sorban megvalósítom. :)

starfi
2012. március 25., vasárnap

egyáltalán nem baj :) köszi :))

starfi
2012. március 25., vasárnap

megint kék vagyok, pedig az újabb néven. én ezt nem értem :D

killervidra
2012. március 25., vasárnap

Lehet hogy csak az e-mail címet és URL címet ellenőrzi, a nevet nem. Ezt még én sem tudom. Nekem pl 4. éve nem sikerül megváltoztatnom a csúf barna avatarom. :)

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)