Ez most egy picit csalás, mert az ilyen recepteket már nem erre a blogra szántam, de mivel időközben megnyertem vele a Bábel Delikát receptversenyének aktuális fordulóját, ezért talán itt is van némi keresnivalója. Na tehát, a nyereményem az, hogy elkészíthetem a Bábel csapatával ezt az ételt, a Bábel konyhájában, és talán még az étlapjukra is felkerül. Már alig várom!Az ételhez, illetve főként a fotóhoz tartozik egy kis bocsánatkérés is: mire eljutottam a végleges receptig, akkorára sajnos elfogyott a sütőtökszezon, tehát a legeslegutolsó adag téli sütőtököt használtam fel. Így aztán amíg a gyermekemet üldöztem a chips sütése közben, az kissé odakapott a forró olajban, viszont az újabb fotózáshoz már nem volt alapanyagom. Tehát a szépen fogalmazva túlzottan pirult szélek a sütőtökchipsen nem az eredeti recept részét képezik.
- 10 dkg sült sütőtök püré
- 1 dkg burgonyakeményítő
- földimogyoró olaj
- 10 dkg kacsamell
- kevés lime lé
- 1 tk reszelt gyömbér kinyomkodott leve
- fél szál újhagyma
- 3 zsengébb kelkáposzta levél
- földimogyoró olaj a sütéshez
- kókuszdió
- 1 szál ázsiai citomfű
- 2 dl olívaolaj
A sült tök pürét botmixerrel összedolgozom a keményítővel, majd olajsprayvel lefújt sütőpapírra evőkanálnyi halmokat szedek belőle és kör alakban nagyjából 2 m vastagságban kikenem. Sütőben 100°C fokon (alsó-felső sütés) 30 percig szárítom.
A chipseket tálalás előtt sütöm ki bő, forró olajban, majd leitatom a felesleges zsiradékot.
A tatárhoz a húst késsel finomra aprítom, ízesítem a lime levével, a finomra aprított újhagymával, a gyömbér levével, sóval.
A kelkáposzta leveleiből a sütőtök chipshez hasonló méretű köröket vágok, tálalás előtt bő, forró olajban kisütöm, leitatom a felesleges zsiradékot.
A kókuszdióbélből vékony forgácsokat vágok.
A citromfüvet leturmixolom egy langyosra (40 C fok) melegített könnyű, gyümölcsös ízű olívaolajjal, állni hagyom langyos helyen 2-3 órán át, majd leszűröm finom szűrőn.
Az összeállításnál egy sütőtök chipsre kerül egy evőkanálnyi tatár megformázva, erre egy sült kellevél, majd egy kókuszchips. A citromfüves olajjal a tálalásnál körbepöttyözöm a tornyot.
Gratulálok! Pazar összeállítás, de azt hiszem, ez lesz az az étel aminek biztos nem állnék neki : )
Gratulálok!!!:)
Azt hiszem, érik a pályamódosítás… Gratulálok!
Mi az, hogy már nem erre a blogra? Hm, nagyon titokzatos.
Peel, köszi! :) Igen, nem egy gyorsan dobjunk össze valamit vacsorára kategória. :))) De szeretek ilyesmivel bíbelődni, ha van rá időm. :)
Piszke, köszönöm! :)
Lencsike, köszönöm! :) Hát, azt azért nem, inkább csak két dolgot csinálok egyszerre. Egyelőre megy. :)
A másik blog is elérhető lesz a flatcatről, egy aloldalon fog működni (egyelőre nincs ötletem a nevére, ezért nem indult még el), ott lesznek a bíbelődősebb, nem feltétlenül hétköznapi receptjeim, pl amit a Ferran Adria receptekből meg tudok itthon is valósítani. :)
Gratulálok a forduló megnyeréséhez! ;) Nagyon izgalmasan hangzik az összeállítás! Én vevő vagyok ilyen receptekre – kíváncsian várom az új blogot ;)
Beatbull, köszönöm! :) Meg azt is, hogy felhívtad rá a figyelmem az előző fordulóban való részvételeddel, annak a megnyerésével, magamtól sosem találtam volna rá erre a lehetőségre! :)
Örülök hogy tetszik, én is nagyon szeretem az ilyen összeállításokat. Viszont tény, hogy furán mutatnak a baba receptek és a gyors szendvicsbe való kencék között, így inkább indítok egy saját blogot, illetve egészen pontosan egy alblogot nekik, így tudjuk csak flatcat a jelenlegi konstrukciójával megoldani. A jelenlegi blog egy aloldalán fog működni, és a FB-on továbbra is közös oldalon maradnak a receptekre mutató linkek.
Nagyon nem reklámozzák ezt a receptversenyt. Neked is azt mondták, hogy majd szeptemberben mehetsz látogatóba ill. majd akkor kerül fel a lapra az étel?
Mindenképp támogatom azt az ötletet, hogy egy domain alatt marad minden – nálam mondjuk előbb volt a honlap, utána lett a blog, ezért van két címen minden, ami így utólag nem a legjobb megoldás keresők szempontjából. Ezek szerint akkor ez a blog lesz a FlatKid és az új részleg pedig FlatChef? ;) (S utóbbi szigorúan 18+? ;) )
Nekem még nem mondtak semmit, én csak tegnap este kíváncsiságból megnéztem a blogjukat, és akkor láttam, hogy az én receptemet hozták ki nyertesnek. Mondjuk ősznél hamarabb nincs is már sütőtök, szóval addig biztosan várni kell. :)
Én a technikai részéhez sajnos nem nagyon értek, ezt az öcsém intézi (ezért is haladunk ilyen lassan :) ), nekem ez a domain adott, az ezen futó WP blog szintén (illetve már nem nagyon akarnám lecserélni), így erre van lehetőség. Új domaint már én nem nagyon akarok venni, így is van eddig 3 csak nekem (ezt nehéz megúszni egy weblaptervező testvér mellett :) ). A két új blog már nekem sem lesz keresőbarát, de legalább nekem így egyszerűbb lesz kezelni, elvileg egy irányítópultból el tudom majd érni mindet. Hát majd meglátjuk, hogy alakulunk.
Tetszenek a címek! :) Nálunk kisebb családi vita alakult ki ezek körül, a fiuk mindenképpen valami nagyon blikkfangosat akarnak, én meg inkább egy lényegre törő, megjegyezhető címet, ezért aztán egy helyben toporgunk. De ezeket a javaslatokat felvetem nekik! :)
Ah, szóval Te is így értesültél… Írj szerintem, mert nálam sem jelentkeztek. De kb. szeptemberrel számolj.
Két új blog? Mármint kettő még ezen túl? Vagy ezt is átnevezed? Hmm, gondolkodom neveken ;)
Gratulálok! Ez hatalmas siker :)))
A Flatchef egyből tetszik, fülbemászó, jól megjegyezhető, frappáns cím. (A Flatkid nemkülönben:)
Tényleg kis matatós ez a recept, de leegyszerűsítve egy sima hétköznap is belefér:)
Mondjuk a chips, kacsatatár, pici olaj.
Pardon … :)
Beatbull, köszönöm az infot, már épp kérdezni akartam. :)
Igazából nem két új blog, csak két aloldal a flatcaten, ami azért lesz blog, mert így könnyebben kezelhető benne a tartalom, mintha csak kigyűjtött linkek lennének. Formailag úgy fog kinézni, hogy az oldalt megnyitva a flatcatről egy másik blogon találja majd magát az olvasó. Az egyik az ehhez hasonló recepteknek, a másik meg a nagyon babás recepteknek, ami kifejezetten a kicsiknek készül, formailag, az ízeket, alapanyagokat tekintve is. A főoldalon maradnak az egész család számára készülő receptek. Ez a két másik kategória olyan kevés olvasót érdekel az én blogomon, de én meg annyira szeretem csinálni, hogy úgy gondolom, ez így lesz a leginkább felhasználóbarát. Remélem tényleg így lesz. :)
Mamma, köszönöm! :) Tetszik a hétköznapi felhasználásra vonatkozó javaslat is! :) Igen, kicsit pepecselős, de csak így tudtam igazán ropogós, chips állagú chipset összehozni a sütőtökből. Szerintünk egyébként megérte. :)
Ez az oldal fantasztikus!!! Köszönöm! Asszem kicsit átmegyek Juliába, és elkezdem szép sorban minden ételed elkészíteni!!!!
Kedves Enka, nagyon örülök hogy tetszik az oldal!
2011. április 17., vasárnap