Ami olyan finom, hogy a héten harmadjára sütöm. Persze ehhez annak is köze van, hogy kiváló hideg élelem, munkahelyi ebéd, és mint ilyen, remek szolgálatot tesz nekünk mostanában. Az, hogy ennek fogyasztása a munkahelyen mennyire humánus dolog, egyéni megítélés kérdése, de ha megkínáljuk belőle a kollégákat is, akkor biztosan nem fognak nagyon neheztelni miatta. (a tapasztalat beszél belőlem)
A túrót, juhtúrót összedolgozom a tojásokkal, kukoricadarával, végül hozzákeverem a finomra aprított medvehagymát is. Sózni csak akkor kell, ha a juhtúró nem nagyon sós.
A réteslapokat lekenem olívaolajjal, hármat-hármat egymásra helyezek (minden réteg közé kerüljön olívaolaj), és a lapok szélén elosztom a tölteléket. Feltekerem, a rudak tetejét is lekenem olívaolajjal, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.
Előmelegített sütőben 200°C fokon (villanysütő, alsó-felső sütés) 25-30 perc, amíg aranyszínűre sülnek.
Mindkét újabb receptet ki fogom próbálni, mert sok időm nekem sem lesz a hétem főtőcskézni : ) Ez utóbbit szerintem nem is tekerem fel rétesnek, hanem időspórolás végett gibanicaszerűen rakom össze : )
Örülök hogy tetszenek! :)
A lapolós megoldás is remekül hangzik. Én még mini rétestekercsekben gondolkodtam, de hétköznap az idő hiánya+ a kis kuktám jelenléte megakadályozott benne. :)
El is készült… Csak annyit mondok: én még nem ettem, s csak reménykedem, hogy a magamnak szánt egy szelet még megvan a hűtőben : )
:))) Örömmel olvasom. :) (reménykedem azért, hogy hagynak kóstolót :))) )
Hagytak, de azóta ismételnem is kellett : ) A lapolós megoldás maradt, viszont a töltelékbe került pluszba cékla is. Így sem volt kutya ; )
Peel, örülök a nagy sikernek! :)
A céklás változat izgalmasan hangzik! ;)
2011. április 17., vasárnap