Csicsókás omlett szarvasgombás olívaolajjal

2010. november 16, kedd | babának, hús nélkül, reggeli | Szerző: Herczeg Gabriella

P1017855

Ugyanezen a reggelen, sokkal később.

Na ezen elég sokáig gondolkodtam, hogy vajon felkerüljön e a blogra, hiszen ez csak egy omlett, de az az igazság, hogy nekem jelenleg ez a csúcs csicsókából. Egyszerű, és talán pont ezért nagyszerű. Belül a krémes, még lágy tojás, benne a ressen maradt csicsóka, a tetején pedig a szarvasgombás olaj -tényleg tökéletes.

Aztán hátha vannak még olyanok is, akik csak most ismerkednek ezzel a zöldséggel, azoknak igazán barátságos, szerethető kezdés, ami egy további szép kapcsolat alapja lehet. Aztán pedig jöhet majd a többi csicsókás recept.

  • fejenként
  • 2 nagyobb tojás
  • 1 púpos ek mascarpone
  • 2 nagyobb gumó csicsóka (tisztítva 8 dkg)
  • szőlőmagolaj a serpenyőhöz
  • szarvasgombás olívaolaj a tetejére

A tojásokat elhabarom a mascarponeval, kevés sóval, majd hozzákeverem a meghámozott, durvára reszelt csicsókát.

Serpenyőben kevés szőlőmagolajat hevítek és a tojásos masszából omlettet sütök. A teteje még maradjon lágy, úgy igazán krémes, és a csicsóka is akkor a legfinomabb benne, ha nem sül meg teljesen.

Félbehajtom, tányérra csúsztatom, majd meglocsolom a szarvasgombás olívaolajjal.

Címkék: , , , ,

Még nem érkezett be hozzászólás.

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)