Ugyanezen a reggelen, sokkal később.
Na ezen elég sokáig gondolkodtam, hogy vajon felkerüljön e a blogra, hiszen ez csak egy omlett, de az az igazság, hogy nekem jelenleg ez a csúcs csicsókából. Egyszerű, és talán pont ezért nagyszerű. Belül a krémes, még lágy tojás, benne a ressen maradt csicsóka, a tetején pedig a szarvasgombás olaj -tényleg tökéletes.
Aztán hátha vannak még olyanok is, akik csak most ismerkednek ezzel a zöldséggel, azoknak igazán barátságos, szerethető kezdés, ami egy további szép kapcsolat alapja lehet. Aztán pedig jöhet majd a többi csicsókás recept.
A tojásokat elhabarom a mascarponeval, kevés sóval, majd hozzákeverem a meghámozott, durvára reszelt csicsókát.
Serpenyőben kevés szőlőmagolajat hevítek és a tojásos masszából omlettet sütök. A teteje még maradjon lágy, úgy igazán krémes, és a csicsóka is akkor a legfinomabb benne, ha nem sül meg teljesen.
Félbehajtom, tányérra csúsztatom, majd meglocsolom a szarvasgombás olívaolajjal.
Még nem érkezett be hozzászólás.