Két éve megvan már a kanárisárga kis waffel sütőnk, amit eddig még csak ki sem próbáltunk. A férjem azonban most fellázadt, és waffelt követelt (a maga szelíd módján persze), úgyhogy tegnap este nekiálltam receptet keresgélni. Két változat tűnt ígéretesnek, a sütőporosat a No Salty receptgyűjteményben találtam, és a Szakácsok könyvéből származik. Nem változtattam rajta, és az eredménnyel teljesen meg voltunk elégedve.
4 főre ( azért inkább csak 2) 12 db
25 dkg finomliszt, 15 dkg olvasztott vaj, 10 dkg porcukor, 4 tojás, 2 csomag sütőpor, 3,5 dl 3,5% tej, 1 ek vaníliakivonat, 1 kk szárított citromhéj
A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verem. A többi hozzávalót habverővel csomómentesre keverem, majd kanállal óvatosan hozzáforgatom a tojáshabot. Az első adag előtt kevés vajjal megkentem a sütőt, a többinél már nem. Porcukorral, tejszínhabbal, erdei gyümölcsös lekvárral. Nem diétás.
Még nem érkezett be hozzászólás.