Megígértem ugyan, hogy egy ideig felfüggesztem a kísérletezést, de szerettem volna valamit sütni a hétvégén babanézőbe érkezőknek, és ez a recept csábítóan egyszerűnek és gyorsnak tűnt. Megérte kipróbálni. A férjem rehabilitálta a brownies intézményét, és kikiáltotta a verseny győztesének ezt a darabot. Sőt, felvetette, hogy a vasárnap legyen ezúttal brownies nap. Nekem lehetne ropogósabb rajta a kéreg, és belül lehetne picit szottyosabb is (meg persze lehetne rendes méretű tepsim is brownieshoz, és akkor lehet nem lennének ilyen problémáim) , de amúgy nagyon rendben van a süti. A receptet amúgy itt találtam, és nem igazán változtattam rajta. Mivel aprónépek is jöttek vendégségbe, ezért most a csoki fele tejcsokira lett cserélve, és én a diót megpirítottam kicsit, illetve a második adag kesudióból készült, mert a dió ugyan finomabb, de egyes családtagoknál bőrproblémákat okoz. Meg persze kevertem durvára vágott csokit is még a tésztába…
20×25 cm tepsihez
2 tojás, 10+2,5 dkg étcsoki, 10 dkg vaj, 10 dkg dió/kesudió megpörkölve, durvára vágva, 7 dkg cukor, 1 ek vaníliás cukor(1 vaníliarudat daráltam össze 5 dkg cukorral), 3 púpos ek finomliszt
A 10 dkg csokit, vajat megolvasztom, ha kihűlt, hozzákeverem a többi hozzávalóból simára kavart masszához. A diót és a durvára vágott 2,5 dkg csokit a legvégén keverem bele, és sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C 20 percig sütöm. Vaníliás mascarpone habbal ettük most, de a vaníliafagyi+tejszínhab is megfelel mellé, és persze szerintem a süti még melegen a legfinomabb…
Még nem érkezett be hozzászólás.