Libamájkrém

2008. október 29, szerda | felvágott helyett, liba | Szerző: Herczeg Gabriella

Még mindig van sütőtök. És a férjem nem unja. Ez számomra azért megdöbbentő, mert ma egyedül fogyasztott el egy egész sütőtökös tortát, és még mindig lelkes. Szóval ma briós lesz a tökből, holnap leves, holnapután még egy torta, aztán szünet, mert én már kezdek irtózni a narancssárgától. A briós mellé meg libamájkrém. A libamájat most találtam meg a mélyhűtőben, szégyen, de nyár óta ott áll. Azért kellemes meglepetés volt.

A libamáj 40 dkg, hízott, nagy kockára vágva. 1 közepes fej durván felaprított sonkahagyma, két gerezd fokhagyma, két ág borsikafű társaságában 5-10 dkg ( vérmérséklettől függően,de szerintem inkább 10) libazsírban megsütöm az egészet. A végén sózom, borsozom, fél deci tokaji muskotállyal felöntöm ( 2007, Benkő Borház, nagyon finom). Aszú nem volt, persze azzal jobb. Röviden forralom, kihűtöm. A borsikafüvet kidobom, 3-4 kanál tejszínnel robotgépben simára pépesítem. Hűtőben várja a briósokat.

Címkék: ,

Még nem érkezett be hozzászólás.

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)