Az ünnepi asztalra még jól jöhet, legalábbis nálunk a sült pulyka mellé bérelt helye van. Nyers káposztasaláta ez is, a coleslawhoz hasonló, tulajdonképpen annak egy ünnepibb (és majonéz mentes) változata. Mit is írhatnék még többet róla a karácsony előtti rohanásban? Gyors, egyszerű, imádom.
A lilahagymát megtisztítom, nagyon finomra aprítom. Összekeverem az ecettel, állni hagyom, legalább 5 percet, vagy ameddig a többi hozzávalóval elkészülök.Ha sózni szeretnénk, ezen a ponton érdemes a hagymát.
A káposzta külső, fonyadtabb leveleit lefejtem, torzsáját kivágom, negyedelem, majd hajszálvékony (vagy ahogy sikerül) csíkokra vágom.
Az almát meghámozom, finomra reszelem. A pácolt lilahagymát az almával, mazsolával, káposztával és a joghurttal alaposan elkeverem, meglocsolom a dióolajjal, lazán összeforgatom. Fél óra múlva fogyasztható, de másnap is nagyon finom. Sültek mellé nagyszerű, de pirított dióval és darabolt ementálival gazdagítva önálló darabként is megállja a helyét.
Nekünk nem volt szükséges só hozzá, így másnapra sem eresztett levet a saláta, de ha sózzuk, érdemes számolni azzal, hogy másnapra kis levet ereszt és a zöldségek is enyhén megpuhulnak benne.
Ezt kipróbálom hamarosan, nagyon jól hangzik és így télen is könnyen elérhetőek az alapanyagai! Köszi a receptet!
Örülök hogy tetszik! Igyekszem könnyen beszerezhető szezonális alapanygokból dolgozni, ha csak tehetem. :)
Nekünk az aktuális kedvenc, sült kacsával is szuper párosítás :)
Nóra, nagyon örülök hogy bevált a recept! :)
2015. január 26., hétfő