Ami csak annyiban szezonális, hogy hihetetlen készleteket találtam belőle a mélyhűtőmben. Közvetlenül három, egy tömbbe fagyott fácán alatt, de arról majd legközelebb. Mivel már megint nem férek a sok fagyasztott cucctól, ezért takarítás címszóval a múltkor sütöttem crumblet a készleteim egy részéből. És isteni finom lett. Mivel még nem sikerült elhasználni mindet az alapanyagokból, ezért most sűrű ismétlések következnek a tartalékaim végéig. Ha esetleg nem lenne otthon mirelit, előfőzött gesztenye, én azért azt is elképzelhetőnek tartom, hogy szétmorzsolt gesztenyepürével keverjük el a meggyet, az állaga rendben lesz, és gyanítom az íze is. Mert a gesztenye meggyel párosítva igen finom, ezt már régóta tudom.
Ha valakiben pedig az merülne fel (megjegyzem, teljesen jogosan), hogy ez nem egy könnyed, nyárias desszert, inkább az a kanapéra kucorodós, téli hangulatú, hát annak igaza van, de csak nézzen ki az ablakon és érteni fogja, hogy miért ragadtatom ilyesmire magam.
A felengedett meggyet és gesztenyét elkeverem a nádcukorral, vaníliás cukorral és a keményítővel, majd kivajazott sütőtálba öntöm.
A morzsa hozzávalóit gyorsan összegyúrom, majd a gyümölcsök tetejére morzsolom. Nem baj, ha maradnak benne nagyobb darabok is.
Előmelegített sütőben 180°C fokon (gázsütő) 45 perc, amíg a morzsa megpirul.
Imádom azokat a százszorszépeket!
Olyan, mintha a réten ülnék.
:))))
Örülök! Én is szeretem, bár nem a réten szedem, hanem egy nagy cserépből. :)
Kicsit úgy van megterítve, mintha ez lenne a te vacsorád/ebéded és ilyen nagy kanállal ennél:)
Amúgy nagyon szép az a szedőkanál.
Ebből az aspektusból még nem néztem a képet, de kétségtelen, hogy a megállapítás nagy átfedést mutat a valósággal. :)))
A kanál egyébként sima éttermi rizottóhoz való szedőkanál, néha még én is használom rendeltetésszerűen. :)
Az egész gesztenyéket úgy ahogy van beletetted?
Most olvasom csak:
“három, egy tömbbe fagyott fácán”
Ehhh
SpeckoHU, sanyarú a sorsom, tudom… :))))
A gesztenyéket egészben tettem bele, de így, hogy rákérdeztél, tegnap pont azon filóztam, hogy félbe, a nagyobbakat negyedbe kellett volna vágni, hogy a meggyel azonos nagyságúak legyenek, úgy biztosan kellemesebb lenne az állaga (úgy értem, még ennél is kellemesebb :) ). De aztán arra jutottam, hogy ilyesmihez nekem úgysincs türelmem, úgyhogy marad így a recept. :) De aki nem ennyire lusta mint én ha sütiről van szó, annak érdemes felezni szerintem. :)
2010. június 4., péntek