Mentás málna szorbet

2009. június 26, péntek | desszert | Szerző: Herczeg Gabriella

pc020002

Ha most nem éjfél felé járna az idő, és/vagy nem lennék ennyire álmos, hosszan értekeznék arról, hogy a szorbet műfaja milyen csodálatosan  egyszerű, de azért nagyszerű, hogy az érett, zamatos gyümölcsök íze önmagukban is mennyire rabul ejtően finom tud lenni, de hogy azt egy kevés extravagánciával, mint például a menta, megfűszerezve milyen bámulatosan addiktív összhatás érhető el.

De álmos vagyok, meg fáradt, szóval nem irkálok össze mindenféle csacsiságot, csak azt hogy bocsi a képért, de nagyon gyorsan meg kellett ennem, a fent említett okok (álmos, fáradt) miatt, és nem volt türelmem fényképezni (sem).

Ha holnap még marad, mire felkelek (Férj munkahelyi bulin, ki tudja, mi marad a hűtőben reggelre, mire Ponty Úrral felkelünk), akkor lehet, csinálok másik képet, de ha nem, akkor el kell nekem hinni bemondásra, hogy ez amúgy mutatós desszert is, nemcsak finom. Merthogy az. Nagyon is.

1 liter massza

1 liter málna tisztítva (nem tudom, mennyi pontosan, mert tisztítás közben a nagyobbik részét megettem, és csak ennyi maradt), 1 nagy marék friss menta levélke, akácméz, ízlés szerint

Az egészet összeturmixolom, aztán irány a fagyigép.

Ez NAGYON egészséges, és még Apu is ehet belőle.

És ha valaki azon gondolkodna-jogosan-, hogy hogy lehet ennyi mentát megenni egyszerre-nos nem tudom.

Ez most így alakult. De senki nem bánta!

Megjegyzés: Nincs új kép. Férj megette, amint hazajött. Jó is ez a háborgó gyomorra!

Címkék: , , ,

2 hozzászólás a bejegyzéshez: Mentás málna szorbet

trinity
2009. június 26., péntek

Azt hiszem, nekem sem okozna gondot…Mármint a megevés:))))

killervidra
2009. június 27., szombat

:)
Igen, igen, a mentából (nekünk) sosem elég! :D

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)