Narancsos ricotta parfé

2009. április 20, hétfő | desszert | Szerző: Herczeg Gabriella

p9240031A harmadik, és egyben az eddigi  kategóriagyőztes (na jó, a chai lattessal holtversenyben)

4-6 adag

2 dl tejszín, 2 tojás, 5 dkg ricotta, 1/2 narancs leve, 1 narancs lereszelt héja, másfél narancs húsa filézve, 2 ek cukor, 1/3 rúd vanília belseje

A tojások sárgáját a tejszínnel, narancshéjjal, narancslével és a vaníliával sűrűre főzöm( folyamatos kevergetés-verés habverővel, vízgőz felett vagy óvatosan, kis lángon, szóval a szokásos), hozzáadom a cukrot, majd folyamatos habverés mellett kihűtöm. Megy hozzá a ricotta is. A tojásfehérjékből vert kemény habot óvatosan hozzáforgatom. A parféformák alját kibélelem a narancsgerezdekkel, ha szükséges felezem a gerezdeket, a lényeg, hogy ne legyen hézagos, különben lukacsos lesz a parfé. Szétosztom a masszát, kifagyasztom.

Tálalásnál lehet hozzá adni további lehártyázott narancsgerezdeket, de nekem erre most nem jutott időm.

Címkék: , ,

Még nem érkezett be hozzászólás.

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)