Thai muffin

2009. március 16, hétfő | herkentyű, reggeli | Szerző: Herczeg Gabriella

p8190003Ami cajun akart lenni eredetileg, de a hozzávalók egy része hiányzott. Mindegy is, mert ez is finom lett, és legalább volt alkalmam rögtönözni. Mivel a férjem nagyon szereti az alapvetően édes ételek sós változatait, és a muffint még a munkahelyére is hajlandó lenne magával vinni, ezért ez egy új korszak kezdete reményeim szerint. A cajun muffin receptje amúgy megtalálható a Muffinok, bagelek, palacsinták… füzetben, ami a Könnyen, gyorsan, finomat sorozat része.

9 db

13 dkg garnéla, 13 dkg basmati rizs, 100 gr rétesliszt, 1 dl tej, 2 tojás, 1 cs sütőpor, 10 cm póréhagyma fehér része, 1 kápia paprika, 2 gerezd fokhagyma, 2-2 ek szezám és napraforgóolaj, 1 tk kurkuma és szárított ázsiai citromfű,és só, 1-1 kk őrölt csili, őrölt gyömbér

A rákot 1 ek szezámolajon nagy lángon sütöm, amíg rózsaszín lesz, majd rádobom az átpréselt fokhagymát, és néhány pillanat alatt összesütöm. Miután kihűlt, felkarikázom, és villával kicsit összetöröm.

A rizst közben leforráztam, és lefedve 10 percig állni hagytam, mivel a recept előfőzött rizst írt, és nekem olyanom nincs. Ezután alaposan lecsöpögtettem, és  száradni hagytam a szűrőben.

A lisztet elkevertem a sütőporral,  tejjel, tojásokkal, fűszerekkel, hozzákevertem a rákhúst és a rizst is, majd papírkapszlikkal bélelt muffin-sütő tepsi mélyedéseibe adagoltam. 180°C fokon 35 percig (tűpróba) sült, és hűtőben, jól zárható dobozban tároltam kihűlés után.

Címkék: , , , , ,

Még nem érkezett be hozzászólás.

Szólj hozzá

(Spamcheck Enabled)