Az élesztős változatnál nem sokat keresgéltem, én is a Macikonyha receptjét választottam, és ismét nem bántam meg. Nem változtattam volna a recepten, de nem volt jégcukrom, és a férjemet nem sikerült meggyőzni, hogy anélkül nem az igazi. Sőt, a törött kockacukor gondolatától is irtózott, úgyhogy csak kicsit több cukorral készítettem el a tésztát, és mellékeltem hozzá némi karamellszószt.
Nekünk mindkét változat nagyon ízlett, a sütőporos a gyermekkori strandolások gofris bódéit idézi, de sokkal szofisztikáltabb változatban, a kelt pedig nagyon finom reggelinek bizonyult, és bekerült a mindenkori kedvencek közé.
A jégcukrot pedig még nem adtam fel!
16 darabhoz
50 dkg finomliszt, 25 dkg olvasztott vaj, 20 dkg cukor (eredetileg 10+25 dkg jégcukor), 2 tojás, 2 csomag élesztő, 10 dkg tej, csipet só, 1 ek sk. vaníliás cukor, 1 kk reszelt citromhéj
a karamellszószhoz cukor, tejszín
A tészta hozzávalóiból rugalmas, nem túl lágy tésztát dagasztok, miután megkelt, átgyúrom, 16 darabra vágom, és a gombócokat waffel sütőben megsütöm.
A karamellszószhoz karamellt készítek, majd 1:1 arányban tejszínnel felöntöm, és addig főzöm kavargatva, amíg a karamell feloldódik, és az egész besűrűsödik.
Még nem érkezett be hozzászólás.